Türkiye'de başka bir yer bulamazsınız! Türkiye'nin göbeğinde... Üstten bakınca bir şey yok içine girince gizli cennet

Türkiye'de başka bir yer bulamazsınız! Türkiye'nin göbeğinde... Üstten bakınca bir şey yok içine girince gizli cennet

Türkiye'nin doğal güzellikleri yerli turistler kadar yabancı turistlerin de dikkatini çekiyor. Dünyanın ikincisi Türkiye'nin ise birincisi olan bu güzellik Türkiye'nin tam da göbeğinde bulunuyor. Ankara, Kayseri ve Adana'ya yakın turistik mekana gidenlerinde haddi hesabı yok. İşte tüm detaylar…

Dünyanın gözü kulağı Türkiye'nin bu şehrinde yatıyor. Kapadokya'da açılış kapısı olarak bilinen ve Aksaray’da yer alan dünyanın 2. büyük kanyon vadisi Ihlara Vadisi 2023 yılında 600.000 yerli ve yabancı turisti ağırladı. Dünyanın dört bir yanından turisti kendisine çeken Ihlara Vadisi güzelliği ile hayran bırakıyor. İşte tüm detaylar…

TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK KANYONU

Kapadokya'da açılış kapısı olarak bilinen dünyanın ikinci büyük kanyon vadisi olan Ihlara Vadisi 2023 yılında toplamda 600.000 yerli ve yabancı turisti ağırladı. Geçmişten günümüze pek çok farklı medeniyete ev sahipliği yapmış olan bu topraklar pek çok farklı güzelliği de içerisinde barındırıyor.

ihlara-vadisi.jpg

Aksaray'da bulunan Ihlara Vadisi Her geçen yıl ziyaretçi sayısını arttırmaya devam ediyor. Dünyanın ikinci Büyük Kanyon Vadisi olan ve 14 kilometre uzunluğunda bulunan bu vadiye ulaşmak da 382 basamaklı merdivenin ardından ortaya çıkıyor.

ihlara-vadisi-1.jpg

Doğal güzelliğinin yanı sıra bünyesinde barındırdığı yüzlerce bitki ve canlı çeşitliliği ile de bilinen Ihlara Vadisi, Hasan Dağı'ndan püsküren lavlar ile oluşan doğal bir kanyon vadisidir. 105 kilise ve yaklaşık 10.000 adet mağara bulunan Ihlara Vadisi'nin içerisinden geçen Melendiz Çayı da tüm doğal güzellikleri içerisinde saklıyor. Yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağında olmaya devam eden Ihlara Vadisi 2023 yılında birçok kişiye ağırladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN