Dünyada 200 milyonda bir görülüyor! O ilimizde ortaya çıktı: Görüntüsü bile korkutuyor

Dünyada 200 milyonda bir görülüyor! O ilimizde ortaya çıktı: Görüntüsü bile korkutuyor

Dünyada 200 milyonda bir görülüyor! O ilimizde ortaya çıkan nadir canlı, şaşkına çevirdi! Görüntüsü bile korkutuyor...

Balıkesir’in Ayvalık ilçesi, dünya genelinde 200 milyonda bir görülen mavi ıstakoza ev sahipliği yaptı. Ayvalık açıklarında gerçekleştirilen bir dalış sırasında, terk edilmiş bir hayalet ağa takılan mavi ıstakoz dalgıç Nedim Kartal tarafından kurtarıldı ve bu nadir anlar kamera kaydına alındı.

Ayvalık’ın 24 adası, zengin bir su altı ekosistemine ev sahipliği yapıyor. Bu bölgede nadir görülen mavi ıstakoz, hemen dikkat çeken mavi rengiyle bilimsel ve çevreci topluluklar için büyük bir öneme sahip. Dalış yaparken terkedilmiş bir hayalet ağa takılmış bu mavi ıstakozu fark eden dalgıç Nedim Kartal, titiz bir çalışma ile deniz canlısını kurtarmayı başardı.

200 MİLYONDA BİR GÖÜLÜYOR

Kartal, “Ayvalık’ın sualtı çeşitliliğinden bahsediyoruz. Gelen misafirlerin de mutlaka sualtını keşfetmesini tavsiye ediyoruz. Her daldıklarında farklı renkler, farklı canlı türleriyle karşılaşabilirler. Hafta sonu muhteşem bir görüntü yakaladık. Dünyada 200 milyonda bir görülen bir renk ıstakoz, masmavi bir ıstakozu görüntüledik. Ölü bir ağa takılan bir balık ölmüş, ıstakoz da onu yemek için giriyor oraya ve o da yakalanıyor. Denk geldi bana. Video çekmekle çekmemek arasında kaldım. Çekemedim, kurtarmak istedim. Ama sonrasını çektim tabii. Onu güvenli bir ortama aldıktan sonra videosunu çektim. Herkesle paylaşacağız, görecekler. Tabii ki yerini bildirmeyeceğim. Ama ara ara göz atacağım. Umarım orada yaşamını sürdürür” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN