Down sendromlu Eren lösemiyi iki kez yendi

Down sendromlu Eren lösemiyi iki kez yendi

15 yaşındaki Eren Karahan, yaşam mücadelesiyle ilham kaynağı oluyor. Hem hastanede hem evde aldığı destekle eğitimine devam edip iyileşince okuluna dönen gencin hayali ressamlık.

Edirne’de yaşayan down sendromlu Eren Karahan’a ilk lösemi teşhisi, 3,5 yaşında kondu. Ailesi ve doktorlarının desteğiyle zorlu süreci atlatan Eren’in hastalığı, 9 yaşındayken nüksetti. İyileşmek için verdiği mücadeleyi bir kez daha kazanan 15 yaşındaki genç, şimdi okuluna devam ediyor. Sanata olan tutkusuyla ünlü bir ressam olma hayali taşıyan Eren, yaptığı resimlerle de dikkati çekiyor.

Bugüne kadar yaptığı yaklaşık 25 resimle sergi açmaya hazırlanan Eren “Ağaçları, çiçekleri, doğayı, evleri çiziyorum. Neredeyse her yerde resim yapıyorum” dedi. Anne Emine Karahan da oğlunun lösemi tedavisi gördüğü sırada kendisinin de meme kanserine yakalandığını anlattı.

Bu süreçte hem oğluna destek olduğunu hem de kendi hastalığıyla mücadele ettiğini belirten anne Karahan “Oğlum gibi ben de kanseri yendim. Eren, resimle hayata tutundu. Eve gelince ödevlerini yapar ardından resim yapmaya başlar. ‘Anne resimlerimi sakla sergi açacağım’ diyor. Bu da bizi çok mutlu ediyor. Down sendromlu çocuğu olan aileler bilinçli olmalı. Çocuklarına sevdiği şeyleri yaptırsınlar. Aileler çocuklarıyla sosyalleşsinler, onlarla her yere gitsin. Bunlar çocuğun özgüvenini de artırıyor. Bazı aileler evlatlarını saklıyor. Onların ellerinden tutalım” diye konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN