Doktorların kuğu emojili ilaç soruşturması derinleşiyor: Adli soruşturma başlatıldı

Doktorların kuğu emojili ilaç soruşturması derinleşiyor: Adli soruşturma başlatıldı

Bolu’da bir ilaç mümessili, Bolu İzzet Baysal Devlet Hastanesi ile İzzet Baysal Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görevli ortopedi doktorları hakkında ilaç yazma iddialarıyla başlayan soruşturma devam ediyor.

Bolu’da ilaç mümessili olarak çalışan T.Ş., 5 Haziran tarihinde Sağlık Bakanlığı İletişim Merkezi'ne (SABİM) başvurarak Bolu İzzet Baysal Devlet Hastanesi ile İzzet Baysal Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görevli ortopedi doktorlarının, ilaç şirketinin piyasaya sürdüğü ilaçları hastaların reçetelerine yazdıklarını ve her bir ilaç için kendisinden ilaç parasının yarısını aldıklarını iddia etti.

Şikayet üzerine U.G.H.K., R.Ö. ve M.T. adlı ortopedi doktorları hakkında idari soruşturma başlatıldı. Soruşturma dosyasına, doktorların hastaların reçetelerine yazdıkları ilaçların kupürlerini toplayarak ilaç mümessiline WhatsApp aracılığıyla ilettikleri ve bazı doktorların daha sonra her bir kupür için kuğu emojisi gönderdikleri kayıtlar girdi.

Olayın ortaya çıkmasının ardından dört doktor hakkında İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yürütülen idari soruşturmanın yanı sıra adli soruşturma da başlatıldı. Bolu Valiliği, soruşturmanın detaylı bir şekilde incelenmesi için Sağlık Bakanlığı’ndan müfettiş talebinde bulundu.

Doktorların hastanedeki görevlerine devam edip etmeyecekleri, soruşturma sürecine göre netlik kazanacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN