Diyarbakır Barosu'nun yeni başkanı belli oldu

Diyarbakır Barosu'nun yeni başkanı belli oldu

Diyarbakır Barosu'nun yeni başkanı Abdulkadir Güleç, Batman Barosu'nun yeni başkanı Abdülhamit Çakan, Ankara Barosu’nun yeni başkanı Mustafa Köroğlu, Mardin Barosu'nun yeni başkanı Ahmet Duyan oldu.

Diyarbakır Barosu'nun 49. Genel Kurulu sonucunda, Abdulkadir Güleç bin 55 oy alarak yeni başkan seçildi. Seçim sonrası düzenlenen konuşmada Güleç, Diyarbakır Barosu'nun birlik içinde olduğunu ve herkesin kazandığını ifade etti, baronun tarihi misyonuna ve avukatların karşılaştığı sorunlara dikkat çekti.

Güleç konuşmasında, "Diyarbakır Barosu'nda kaybeden yoktur. Hepimiz birlikte kazandık ve birlikte mücadele edeceğiz. Baro olarak, kadın katliamlarına ve insan hakları ihlallerine karşı duruşumuzu sürdüreceğiz. Diyarbakır Barosu olarak kadın barosudur dememizin nedeni budur" dedi. Ayrıca, baronun 97 yıllık köklü tarihinden bahsederek, 1980 darbesinde ve diğer tarihi olaylarda baronun direnişçi yönünü vurguladı.

Güleç, geçmişte yaşanan faili meçhul cinayetler ve Tahir Elçi'nin trajik ölümü gibi olaylarda baronun adalet arayışının vurgulayarak, "90'larda yaşanan on binlerce faili meçhul cinayet ve yakın tarihte katledilen baro başkanımız Tahir Elçi olaylarında, mahkemelerin cezasızlık örneği sergilemesine asla izin vermeyeceğiz. Bu tür adaletsizliklere karşı mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz" şeklinde konuştu.

YÖNETİM KURULUNDA 10 KİŞİDEN 2’Sİ KADIN

Bianet'in aktardığına göre, Başkanlık seçimlerinin ardından Yönetim Kurulu için aday olan 20 kişiden 10 avukat seçildi.

Diyarbakır Barosu’nun yeni Yönetim Kurulu şöyle: Zülküf Ergin Alabalık, Erhan Demir, Müslüm Dalar, Baver Mızrak, Şilan Çelik, Mervan Eren Gül, Sidar Gümüş, Derya Yıldırım, Erdem Kaya, Hasan Kendal Selçuk.

TBB DELEGELERİ

Denetleme Kuruluna aday olan 6 avukattan 3’ü seçildi. Diyarbakır Barosu’nun yeni Denetleme Kurulu şöyle: Vedat Yüce, Yasemin Kan, Semih Adıgüzel.

Disiplin Kuruluna aday olan 10 avukattan kazanan 5 kişinin isimleri ise şöyle: Mahmut Eren, Sedat Yahşi, Dilan Didem Durak, Jiyan Aydın, Berfin Kübra Ebratur. Türkiye Barolar Birliği (TBB) Delege adayı olan 7 avukattan 3'ü kazandı. Bir önceki dönem başkanı Nahit Eren, Ahmet Özmen ve Zuhal Sayılgan Işık ise TBB Delegesi olarak seçildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN