Dilan Polat'ın ev hapsi isteminde karar çıktı

Dilan Polat'ın ev hapsi isteminde karar çıktı

Kara para aklama suçlamasıyla tutuklu bulunan Dilan Polat, mahkemeye ev hapsi talebinde bulundu. Dilan Polat'ın tutukluluğuna yapılan itiraz reddedildi.

Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) tarafından hazırlanan raporun ardından, Dilan Polat ve Engin Polat'ın da aralarında bulunduğu beş tutuklu sanığın avukatları, müvekkillerinin tutukluluğuna itiraz ederek Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesine başvurdu.

Bu itiraz, özellikle Dilan Polat'ın durumu nedeniyle dikkatleri üzerine çekti. Mahkeme, Engin Polat ve üç sanık hakkındaki itirazları hemen reddederken, Dilan Polat'ın itirazı için daha fazla inceleme yapılmasına karar verdi.

Sabah'ta yer alan habere göre; mahkeme, Dilan Polat'ın dosyasında eksik evrak bulunduğu gerekçesiyle itiraz değerlendirmesini erteledi. Ancak, pazartesi günü nöbetçi olmayan mahkeme, bu değerlendirmeyi yapmadı. Bunun üzerine Dilan Polat'ın avukatı, Anadolu 5. Ağır Ceza Mahkemesine yeni bir itirazda bulundu.

TUTUKLULUĞUNUN DEVAMINA KARAR VERİLDİ

Anadolu 5. Ağır Ceza Mahkemesi, dosyanın yetkili ve görevli itiraz yerinin Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi olduğuna karar vererek, dosyayı Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesine göndermek üzere Anadolu 2. Asliye Ceza Mahkemesine iade etti. Dosya, itirazı karara bağlamak üzere Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesine tekrar iletildi.

Bugün yeniden dosyayı inceleyen Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi, Dilan Polat'ın tutukluluğuna yapılan itirazı reddetti ve tutukluluk halinin devamına karar verdi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN