Cumhur İttifakı’nda ilk 4 madde çatlağı

Cumhur İttifakı’nda ilk 4 madde çatlağı

Ahlat’ta Hüda Par Genel Başkanı Yapıcıoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP Genel Başkanı Bahçeli ve kuvvet komutanlarıyla birlikte poz vermişti.

Hüda Par Genel Başkanı vekili, TBMM Başkanı’nın yeni anayasa için söylediği ‘İlk 4 maddeyi tartışmak zaman kaybı’ sözlerine cevap verdi. “Mesele, laiklik adı altında milleti İslam’a düşmanlığa sebep olan yanlışların düzeltilmesi. İlk 4 madde bundan istisna tutularak mesele çözülecek mi?” dedi. Açıklama ‘Cumhur İttifakı’nda çatlak’ olarak değerlendirildi.

TBMM Başkanı Kurtulmuş ‘İlk 4 madde tartışması yapmak zaman kaybı. Bu anayasa tartışmalarını başından zehirler’ dedi. Bu açıklamaya Cumhur İttifakı ortağı Hüda Par’dan tepki geldi. HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu’nun vekili Halef Yılmaz “Anayasa sapıklığı taklit eden Kemalizm’den arındırılmalıdır” dedi.

Yılmaz “Mesele, laiklik adı altında İslam’a düşmanlığa sebep olan bütün yanlışların düzeltilmesidir. İlk 4 maddenin bundan istisna tutulması meseleyi çözecek midir? Neyi değişecek? Neresi yeni olacak? Neye çâre olacak? Niye değişecek?” ifadesini kullandı. Laiklik için ‘Millete hile ile dayatılan bâtıl ideoloji’ nitelemesi yaptı.

HÜDA PAR Genel Başkan Vekili Halef Yılmaz, Kurtulmuş’un “Anayasanın ilk 4 maddesinin tartışılması zaman kaybı” şeklindeki sözlerine tepki gösterdi ve ekledi: Mesele; bir asırdır milleti batıya gönüllü kul köle yapmaya çalışan Kemalizm zihniyetinden anayasanın arındırılmasıdır.

Malazgirt Zaferi’nin 953. Yıl Dönümü Kutlama Programı’nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve kuvvet komutanlarıyla verdiği pozla gündeme gelen Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu’nun vekili Halef Yılmaz, Kemalizm için “Sapıklığı taklit ediyor” dedi. Cumhur İttifakı’nın küçük ortağı HÜDA PAR’ın Genel Başkan Vekili Halef Yılmaz, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’un “Anayasanın ilk 4 maddesinin tartışılması zaman kaybı” şeklindeki değerlendirmesine tepki gösterdi.

“YAMA YAPILAMAZ”

Yılmaz, sosyal medya hesabında özetle şunları söyledi: “Mesele, laiklik adı altında milletimizin dini olan İslam’a düşmanlığa sebep olan bütün yanlışların düzeltilmesidir. İlk 4 maddenin bundan istisna tutulması meseleyi çözecek midir? 12 Eylül darbecilerinin dayatmalarının hâşa vahiymiş gibi kutsal görülmesi akıl, inanç ve bilim zaviyesinden nereye oturtulacaktır? Mesele, ilk 4 maddeden çok daha önemli ve büyüktür. Yeni bir anayasadan bahsedilecekse eskisinin omurgası üzerine yapılacak yamalar, bunu yeni yapmayacaktır. Mesele; bu millete dayatma ile çökmüş olan batıl bir ideolojinin ve kişilerin ilahlaştırılması yanlışının sonlandırılmasıdır. Mesele; bir asırdır milleti batıya gönüllü kul köle yapmaya çalışan ve batının sapıklık ve batıl kültürünü taklid eden Kemalizm zihniyetinden anayasanın arındırılmasıdır. Mesele; şekilsel değişikliklerden ibaret bir düzenleme yapmak olmamalıdır. Mesele, toplumumuzun tüm kesimlerine ve medeniyet değerlerimize, inancımıza, geçmişimizden gelen büyük müktesebatımıza hizmet edecek ve büyük mefkûremizle geleceğimizi şekillendirip halkımızın ve bize sığınanların can, mal, akıl, nesil ve din emniyetlerinin tesis edildiği adil bir sistemi inşa ve ihya etmektir” ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (9)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
9 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN