Çilek ve şeftali yerken kırk kez düşünün! En kirli 12 meyve seçildi: En çok tarım ilacı bunlarda kullanılıyor

Çilek ve şeftali yerken kırk kez düşünün! En kirli 12 meyve seçildi: En çok tarım ilacı bunlarda kullanılıyor

Günlük hayatta tükettiğimiz pek çok farklı meyve ve sebze bulunurken yapılan bir araştırma en kirli meyveleri de gözler önüne serdi. Yaz aylarının sevilen meyveleri çilek ve şeftali severler yerken iki kez düşünecek. En kirli 12 meyve sıralandı, herkes şaştı kaldı.

ABD Merkezli Çevre Çalışma Grubu tarafından yapılan bir araştırma doğrultusunda en kirli 12 meyve sıralandı. Tarım zehri pestisit içeren meyve ve sebzeleri duyanlar ise yediklerine elinde baka kaldı. Listede pek çok farklı meyve ve sebze yer alırken zirvenin ismi çilek oldu.

EN ZEHİRLİ MEYVELER AÇIKLANDI

ABD merkezli Çevre Çalışma Grubu (EWG) tarafından gerçekleştirilen araştırma doğrultusunda tarım zehir olarak bilinen pestisit içeren meyve ve sebzeler belli oldu. Türkiye'de yetiştirilen birçok farklı sebze ve meyve bulunurken listenin başına çilek çekti.

Rusya, Türkiye'den giden tonlarca çilek ve kayısıyı geri çevirdi

En kirli meyve olarak yapılan sıralamada tarım zehri olarak bilinen pestisitin en fazla bulunduğu ürün çilek olarak kabul edilirken daha sonra en kirli sebze olarak ıspanak listede yerini aldı. Listenin devamında ise Lahana, Şeftali, Armut, Nektarin, Elma, Üzüm, Dolmalık Biber, Acı Biber, Kiraz, Yaban Mersini ve taze fasulye gibi pek çok farklı sebze ve meyve yer aldığı. Sebze ve meyvelerin diğer ürünlere oranla daha fazla tarım zehri içerdiği tespit edildi.

Şeftali - Yemek.com

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN