Çiftçiler bu böcekten çektiği kadar hiçbir şeyden çekmedi! Fındığın belası şimdi o sebzeleri hedef alıyor

Çiftçiler bu böcekten çektiği kadar hiçbir şeyden çekmedi! Fındığın belası şimdi o sebzeleri hedef alıyor

O tehlike Ordu’dan sonra Samsun’a da sıçradı. Önce fındığa bela olan böcek şimdi o sebzeleri hedef alıyor. Öyle ki Türkiye’deki çiftçiler bu böcekten çektiği kadar hiçbir şeyden çekmedi…

Samsun'un Terme ilçesi tarım sektörü büyük bir tehdit altındadır. Kahverengi kokarca böceği, önceki dönemde fındık bahçelerinde oluşturduğu tahribatla gündeme gelmişti. Şimdi ise, mısır tarlalarında ciddi zararlar vermeye başladı. Yapılan tüm müdahalelere rağmen, bu zararlı böcek üreticilere büyük kayıplara neden oluyor. İşte Terme ilçesinde kahverengi kokarca böceği ile ilgili yaşanan son gelişmeler.

KAHVERENGİ KOKARCA MISIR TARLALARINI ZARARA UĞRATIYOR

Terme ilçesindeki mısır tarlaları, kahverengi kokarca böceğinin hedefi oldu. Bu zararlı böcek, mahsulleri çürütüp kullanılamaz hale getirerek, çiftçilere büyük ekonomik kayıplar yaşatıyor. Böceğin saldırıları, mısır ürünlerinin kalitesini ve verimini ciddi şekilde etkiliyor. Üreticiler, tarım alanlarında gözle görülür bir bozulma ile karşı karşıya kalıyor.

samsunda-misira-kahverengi-kokarca-dadandi-1.jpg

ÜRETİCİLER İLAÇLAMA ÇALIŞMALARINA TEPKİLİ

Üreticiler, kahverengi kokarca böceğiyle mücadele etmek için kendi imkânlarıyla ilaçlama çalışmaları yapmış olsalar da, bu yöntemlerin yetersiz kaldığını belirtiyor. Böceğin hızla yayılması ve sürekli olarak zarara neden olması, mevcut ilaçlama yöntemlerinin yetersiz olduğunu gözler önüne seriyor. Bu durum, üreticilerin daha etkili ve kapsamlı bir mücadelenin başlatılmasını talep etmelerine neden oluyor.

DAHA ETKİLİ VE KAPSAMLI MÜCADELE İHTİYACI ARTTI

Tarım uzmanları ve üreticiler, kahverengi kokarca böceğiyle mücadelede daha güçlü bir strateji geliştirilmesi gerektiğini vurguluyor. İlgili kurumların ve yetkililerin, zararlı böceğin yayılmasını kontrol altına alacak yeni yöntemler ve tedbirler üzerinde çalışması gerektiği ifade ediliyor. Çiftçiler, böceğin daha fazla zarar vermemesi için hızlı bir çözüm bekliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN