CHP'li Erkek, Erdoğan'a hakaretten hakim karşında: Politikacılar en sert eleştirileri göğüslemek zorunda

CHP'li Erkek, Erdoğan'a hakaretten hakim karşında: Politikacılar en sert eleştirileri göğüslemek zorunda

Çanakkale Belediye Başkanı Muharrem Erkek, 2018'de dönemin CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Tayyipler Alemi" paylaşımını tekrar paylaştığı gerekçesiyle mahkemeye çıktı. Savunmasının ardından açıklama yapan Erkek, "Yönetenler veya politikacılar en sert eleştirileri ve karikatürleri dahi göğüslemek zorundadır." dedi.

Çanakkale Belediye Başkanı Muharrem Erkek, milletvekilliği döneminde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle hakim karşısına çıktı. Gazete Duvar'dan Seçkin Sağlam'ın haberine göre Erkek, 2018 yılında dönemin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun paylaştığı “Tayyipler Alemi” karikatürünü yeniden paylaşması nedeni ile hakkında açılan “Cumhurbaşkanına hakaret” davasında Çanakkale 1’nci Asliye Ceza Mahkemesi’nde ifade verdi.

İfadesinin ardından açıklamada bulunan Belediye Başkanı Muharrem Erkek, paylaşımının ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini belirterek "Milletvekilliği dönemimde, Meclis'e gönderilen fezlekelerle ilgili bir durumdur bu. Tabii Milletvekilliği dönemimiz sona erince onlarla birlikte açılan davalar var. Bugün de, esas mahkemesi Ankara’da olan bir dosya nedeni ile talimatla 1. Asliye Ceza Mahkememizde ifademizi verdik. O dönem benim genel başkan yardımcısı olduğum dönem, genel başkanımızın paylaştığı bir karikatür vardı. İfade özgürlüğü kapsamında değerlendirdiğimiz bir konudur" dedi.

"POLİTİKACILAR BU DURUMLARA AÇIK OLMALI"

Erkek ayrıca, “Biz de genel başkanımız paylaşınca hepimiz paylaştık. Bu sebeple hakkımızda dava başlamıştı. Bence yönetenler veya politikacılar en sert eleştirileri ve karikatürleri dahi göğüslemek zorundadır. Sonuç olarak, bizlerin bu durumlara açık olması gerekir. Bizim için bu konunun ucu ifade özgülüğüne dayalıdır. Dediğim gibi şimdi de bu konu ile ilgili açılan bir dosya var, bende bunun için buradayım" ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN