CHP'li belediyelere 'Emeklilere faydanız dokunsun' diyen Erdoğan'a, Özcan KKM'yi hatırlattı: "820 milyarlık zararı tazmin edin

CHP'li belediyelere 'Emeklilere faydanız dokunsun' diyen Erdoğan'a, Özcan KKM'yi hatırlattı: "820 milyarlık zararı tazmin edin

Cumhurbaşkanı Erdoğan, muhalefete yönelik eleştirilerini sürdürdü ve CHP'li belediyelerin SGK borçlarını ödemesi gerektiğini söyledi. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun danışmanı Serkan Özcan, sosyal medya üzerinden iktidarın ekonomik politikalarına sert eleştirilerde bulunarak KKM'nin kamuya maliyetini hatırlattı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında emekli maaşlarına yönelik eleştirilere sert bir dille yanıt verdi. Erdoğan, CHP'li belediyelerin SGK'ya olan borçlarını ödemesi gerektiğini belirterek, muhalefeti eleştirdi.

Bu açıklamaya İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun danışmanı ekonomist Serkan Özcan'dan, ekonomide büyük bir kara delik oluşturan KÖİ projeleri, Merkez Bankası rezervlerini ve KKM zararını hatırlatan bir yanıt geldi.

'BELEDİYELERİNİZ SGK'YA OLAN BİRİKMİŞ BORÇLARINI ÖDESİN'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti'nin bugünkü grup toplantısında emekli maaşlarının düşük olduğu eleştirilerine yanıt verdi. Erdoğan, muhalefetin bu konuda eleştirilerde bulunmasını anlamadığını belirterek CHP Lideri Özgür Özel'e seslendi. Erdoğan, "Emeklilere faydanız olsun istiyorsanız, belediyeleriniz SGK'ya olan birikmiş borçlarını ödesinler. Şu anda Hazine ve Maliye Bakanlığımız belediyelerin kaynağında bu borçların tahsiline başlayacaktır. Öyle 25 kuruşa simit yok. Milletin varlığını değişik yerlerde harcamaya müsaade yok" ifadelerini kullandı.

'ÖNCE 820 MİLYARLIK ZARARI TAZMİN EDİN'

Bu açıklamaya İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun ekonomist danışmanı Serkan Özcan sosyal medya hesabından yanıt verdi. Özcan, Erdoğan'a yönelik eleştirilerde bulunarak, iktidarın ekonomi politikalarını ele aldı.

whatsapp-image-2024-07-24-at-16-50-55.jpeg

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Danışmanı ekonomist Serkan Özcan

Özcan, "Emeklilere faydanız dokunsun istiyorsanız; adil değerlerinin milyarlarca dolar üzerinde yapılan Kamu-Özel İşbirliği (KÖİ) sözleşmelerini tüm detayıyla birlikte uzmanların görüşüne açın. Merkez Bankası rezervlerini arka kapıdan satan siyasiler ve bürokratlar için hukuki süreci başlatın. Asrın buluşu olarak ortaya koyulan ve Merkez Bankası’na 820 milyar TL’ye mal olan Kur Korumalı Mevduat (KKM) garabeti için zararın tazmini yolunu açın…vs. vs." dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (10)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
10 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN