CHP Genel Başkanı Özgür Özel: CHP ‘Susturacaklar’ dedikleri ezanı okuyan müezzinlerin haklarını savunan bir parti

CHP İstanbul İl Danışma Kurulu Toplantısı, CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, birçok CHP'li milletvekili ve ilçe belediye başkanlarının katılımıyla bugün İstanbul’da yapıldı. Partinin geleceğine ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Özel, “Bir takım kurnazlıklara bizi başka tartışmaların içine çekmeye çalışanlar var. Bu kötü niyeti görmeyip bir parçası olmaya çalışanları reddediyorum.” dedi.

SEMA KIZILARSLAN

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), 4 Eylül'de gerçekleştirilecek Tüzük Kurultayı öncesinde İstanbul'da önemli bir toplantı düzenledi. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP milletvekilleri, ilçe belediye başkanları ve eski genel başkanlar Altan Öymen ile Hikmet Çetin'in katılımıyla gerçekleşen İstanbul İl Danışma Kurulu Toplantısı'nda, partinin geleceğine ilişkin kritik açıklamalar yapıldı.

1kapak-001.jpg

İstanbul İl Danışma Kurulu Toplantısı, partinin geleceğine yönelik önemli adımların atılacağı Tüzük Kurultayı öncesinde CHP içinde geniş bir mutabakat sağlama amacı taşıyor. KARAR’ın duyurduğu bu kritik toplantı, bugün saat 13.00'te CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun katılımıyla İstanbul'da gerçekleşti.

BURADAN HER GÜN PARTİMİZİ EKRANLARDA TARTIŞAN BAZI GAZETECİLERE, BAZI SİYASET MÜHENDİSLERİNE SESLENİYORUM

Açılış konuşmasını yapan CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, Tüzük Kurultayı öncesi İstanbul’da yapılan müzakere ve istişarenin önemine dikkat çekti. “Değişimi derinleştirmek, demokratik ve halkçı bir düzenin tesis edilmesi için demokratik bir parti tüzüğünün değişimini sağlamalıyız.” diyen Çelik, İstanbul’un değişime öncülük ettiğinin altını çizdi.

1kapak-002.jpg

Partiyi TV ekranlarında, gazetelerde tartışan bazı gazeteci ve siyasilere seslenen Çelik, “İki çift sözümüz de her gün televizyon ekranlarında köşe yazarlarıyla, siyasi siparişlerle partimizi tartışan bazı gazetecilere, bazı siyasilere olsun. Zamanında resim çizen bir kişiye bir şair şöyle bir tavsiyede bulunmuş: Şuraya denizi çiziyorsun ya, suları maviye boyuyorsun ya, balıkları balıklar üstüne koyuyorsun ya, sabahın serinliğini çiziyorsun ya. Balıkçıları çiz balıkçıları. Geceyi de çiz, doğacak günü de. Yoksulluğu çiz, çaresini de, geleceği de çiz. Buradan her gün partimizi ekranlarda tartışan bazı gazetecilere, bazı siyaset mühendislerine sesleniyorum: Balıklar martılar çok güzel ama biraz balıkçıları da, yoksulluğu da konuşun. Türkiye’nin birinci partisini stratejik olarak yıpratmak için her gün tartışmak yerine cesaretiniz varsa kevgire dönen sınırlarımızı konuşun. Okullara kayıt parası ödemek için kara kara düşünen aileleri konuşun.” dedi.

ÖNCE KENDİMİZİ, SONRA ÜLKEMİZİ DEĞİŞTİRECEĞİZ

Açılış konuşmasının ardından söz alan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, kurultayı 'ortak akıl şenliğine' dönüştürmek istediklerini söyledi. Tüzük kurultayının büyük bir ciddiyetle hazırlandığını ve bu süreci iktidar olma hedefiyle ilişkilendirdiklerini söyleyen İmamoğlu, halkın CHP ile yeni bir yola girmeye hazır olduğunu anlattı:

1kapak-003.jpg

“Büyük bir dönüşümün eşiğindeyiz. Her birimiz bu sorumluluğu hissetmek ve anlamak zorundayız. Önce kendimizi, sonra ülkemizi değiştireceğiz. CHP’nin büyük bir cesaretle kendini yenileme mücadelesi, siyasetteki bozulma ve çürümeyi daha da görünür hale getirdi. Kendi içinde doğru dürüst bir siyasi rekabet yaşamayan, parti içi demokrasiden nasibini almamış yapıların ekonomi, adalette yaşanan krizlerin temel nedeni olduğunu milletimiz bu süreçte daha iyi gördü ve anladı.”

BİRİLERİ BEKLİYOR Kİ TARTIŞACAĞIZ, ONLARIN YAKASINA YAPIŞMAYI BIRAKIP BİRBİRİMİZE DÜŞECEĞİZ

Toplantıda son konuşmayı CHP Genel Başkanı Özgür Özel yaptı. İktidarın, insanların korkularını kullanarak destek topladığı, CHP’nin ise halkın gerçek ihtiyaçlarını savunduğu vurgulayan Özel, CHP içinde birlik ve kararlılığın devam ettiği, partiyi başka tartışmalara çekmeye çalışanların kötü niyetlerinin farkında olunduğu ve bu oyunlara gelinmeyeceği ifade etti:

1kapak-004.jpg

“İktidar, yıllardır kutuplaştıran bir siyaset izliyor. ‘Tamam açsın ama güvencesizsin. Bana oy vermezsen bayrak iner, ezanı dindirecekler, vatanı böldürecekler.’ diyorlar. Ne kolay siyaset değil mi? Şeytanlaştır, kutuplaştır, kendi arkanı kalabalıklaştır.

CHP, ‘Susturacaklar denilen günde beş vakit okunan mübarek ezanın müezzinlerinin özlük haklarını savunduğu için halkın partisidir. CHP, indirecekler dedikleri bayrağı göklerde kalsın diye canını ortaya koyan askerlerin hakkını savunduğu için halkın partisidir. CHP, böldürecekler dedikleri toprağı bölmek istediklerinde Çanakkale’de savaşan ve kefensiz yatan şehitlerin partisidir.

Normalleşme bugüne kadar muhalefeti eksik yapmaya yol açacak hiçbir unsuru içermedi. Normalleşme, milletin tümüne sesini duyurmaktır. Yaptıkları tek bir yanlışa sessiz kalmamak, ezdikleri tek bir karıncayı yalnız bırakmamaktır. Bütün çalışma arkadaşlarımın bu oyuna gelmeyecek dirayette olmasını istiyorum. Sabırla, umutla, kararlılıkla, özgüvenle ilerliyoruz. Siyasi partiler arasındaki en demokratik, en katılımcı tüzüğü yapacağız. Bir takım kurnazlıklara bizi başka tartışmaların içine çekmeye çalışanlar var. Bu kötü niyeti görmeyip bir parçası olmaya çalışanları reddediyorum. Birileri bekliyor ki tartışacağız, onların yakasına yapışmayı bırakıp birbirimize düşeceğiz. Yok öyle yağma. Biz biriz, birlikteyiz ve kararlıyız.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN