Burası yurt dışında değil Konya'da! Bir tanesi 50 futbol sahası büyüklüğünde: Çok az işçilik gerekiyor

Burası yurt dışında değil Konya'da! Bir tanesi 50 futbol sahası büyüklüğünde: Çok az işçilik gerekiyor

Burası yurt dışında değil, Konya'da! Bir tanesinin büyüklüğü 50 futbol sahasına bedel! Çok az işçilik gerekiyor! İşte ayrıntılar...

Tarım ve Orman Bakanlığı'na bağlı Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TİGEM) Altınova Tarım İşletmesi, 365 dekarlık 78 dairesel tarlada ekili ürünlerle sarı renge büründü. İşletmede kullanılan modern teknolojiler ve sulama sistemleri, dikkat çekici bir tarımsal verimlilik sağlıyor.

TİGEM ALTINOVA’DA HANGİ ÜRÜNLER ÜRETİLİYOR?

Altınova'nın "köşesiz" tarlaları sarıya büründü | TRT Haber Foto Galeri

Kadınhanı ilçesindeki Altınova Tarım İşletmesinde, toplamda 310 bin dekar arazi üzerinde buğday, arpa, yağlık ayçiçeği, yonca, fiğ, korunga ve yem bitkileri üretimi gerçekleştiriliyor. Ayrıca, özel sektör işbirliği kapsamında tohumluk ayçiçeği ve patates üretimi de yapılıyor.

CENTER PİVOT ROBOTİK SULAMA SİSTEMİ

İşletmenin en dikkat çekici özelliklerinden biri, her biri 50 futbol sahası büyüklüğündeki 78 dairesel tarlada uygulanan "Center Pivot Robotik Sulama Sistemi". Bu sistem, sulama işlemini merkezi bir noktadan yöneterek tarla çapında suyun etkin bir şekilde dağılmasını sağlıyor.

SİSTEM ÖZELLİKLERİ VE AVANTAJLARI

Altınova TİGEM Bitkisel Üretim Şube Şefi Serdar Baki, işletmedeki 33 bin 915 dekar arazinin bu modern sulama sistemiyle sulandığını belirtti. Baki, "Center pivot sulama sisteminin en önemli özelliği uzaktan kumanda edilerek istenilen zamanda sulamayı başlatıp durdurabiliyoruz ve uygulanacak olan su miktarı, bitki su ihtiyacı doğrultusunda ayarlanabiliyor. Bu sistemle, uygulanan suyu bitki daha etkin kullanmakta ve sistemin çalıştırılması için çok az işçilik gerekmektedir" şeklinde konuştu.

YAĞLIK AYÇİÇEĞİ ÜRETİMİ VE REKOLTE BEKLENTİLERİ

Altınova Tarım İşletmesinde 6 tarlada yapılan yağlık ayçiçeği üretimi de dikkat çekiyor. Tarlaların çiçek açmasıyla birlikte görsel bir şölen sunan ayçiçeklerinde, dekar başına 500 kilogram rekolte bekleniyor. Toplamda 365 dekarlık 78 dairesel tarla, verimli ve modern tarım uygulamaları ile dikkat çekiyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN