Bugün başlayıp akşama kadar sürecek! Türkiye'nin dualarla beklediği haber geldi... Tüm Türkiye'ye hayırlı olsun

Bugün başlayıp akşama kadar sürecek! Türkiye'nin dualarla beklediği haber geldi... Tüm Türkiye'ye hayırlı olsun

Son dakika haberi... Hafta başından bu yana etkili olan sağanak yağışlar hafta sonunda da etkisini sürdürüyor. Sıcaklıklar 4-5 derece birden düşerken vatandaşlar 'Yağışlar devam edecek mi? İstanbul'da bugün hava durumu nasıl?' sorularının yanıtlarını araştırmaya başladı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü son dakika olarak uyardı. Bugün başlayıp akşama kadar sürecek! CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen güzel haberi duyurdu. Tüm Türkiye'ye hayırlı olsun.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü hafta sonuna dair güncel hava durumunu paylaştı. Vatandaşlar yağışlı havaların ne kadar süreceğini merakla takip ederken beklenen haber geldi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü son dakika olarak uyardı. Bugün başlayıp akşama kadar sürecek! Şemşiyesiz dışarı çıkmayın. Türkiye'nin dualarla beklediği haberi CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen duyurdu. Tüm Türkiye'ye hayırlı olsun! İşte son dakika hava durumu haberinin detayları...

ORHAN ŞEN TÜM TÜRKİYE'NİN BEKLEDİĞİ HABERİ DUYURDU: AKŞAMA KADAR DEVAM EDECEK

Milyonlarca vatandaşlar 'Bugün hava durumu nasıl? Yağışlar İstanbul'da devam edecek mi?' sorularını araştırırken dikkat çeken bir önemli uyarı geldi. Yağışlarla ilgili bilgi veren CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, şu ifadeleri kullandı:

"Bugün öne çıkan iki tane durum var. Bir tanesi öğleden sonra Sivas, Sinop, Kastamonu, Kayseri ve Niğde civarlarında kuvvetli yağmur var. Bu yağış yıldırım ve su baskını gibi durumlara neden olabilir.

Akşama doğru Diyarbakır, Malatya, Adana’nın kuzey kesimleri, Mardin, Şırnak, Bitlis civarlarında kuvvetli yağmur var. Adana güney kesimi rüzgar hakim olacak ve yağış esnasında kuvvetli fırtına olabilir. Bu civarlarda dolu yağışı mümkün. İstanbul’da akşama kadar yağmur devam edecek ama su baskını yapacak cinsten bir yağmur olmayacak.

Bütün Türkiye’de yağmur var. İzmir’de de yağmur var. Sıcaklık ise 23-24 derece civarında. İstanbul’da 16-17 derece. Adana’da geçtiğimiz günlerde 34 derece olan sıcaklık, 23 dereceye düştü.

yeni-proje-2024-05-04t133849-840.jpg

Sıcaklıklar ortalamanın altına düştü ve önümüzdeki iki-üç gün düşmeye devam edecek. Pazar akşamı sıcaklıklar çok düşecek ve gece sıcaklıklarından Marmara’nın güneyi ve doğusunda, İç Anadolu’da, Karadeniz bölgesinin iç kesimlerinde don olayı meydana gelme durumu var.

Türkiye’nin her yerinde yağmur var. Yarın akşama doğru batıdan yağmur gidiyor. Pazartesi günü yağmur tamamen gidiyor. Doğu Anadolu’ya doğru kayarak oradan gidecek. Sıcaklıklar pazartesiden itibaren yükseliyor."

Bu durum ile birlikte yaz ayı tam gelmeden barajlardaki su seviyeleri yükselmiş olacak. Bu su sorunu için büyük bir önem taşımakta.

METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SON DAKİKA OLARAK UYARDI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; yurt genelinin çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların; Edirne, Tekirdağ, Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Osmaniye, Kahramanmaraş, Niğde, Kayseri, Sivas, Kastamonu, Sinop, Amasya, Tokat, Malatya, Siirt, Şırnak, Hakkari ve Adıyaman çevreleri ile Adana'nın kuzey kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

yeni-proje-2024-05-04t133901-983.jpg

Sıcaklıkların güney ve batı kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN