Bu sarımsağı görenler küçük dilini yutuyor! Dev boyuttaki sarımsak su istemiyor: Üstelik gıda da değil sanayide kullanılıyor

Hobi olarak bahçesinde sarımsak yetiştirmeye başlayan bir vatandaş, sarımsaklarıyla gündeme geldi. Bu sarımsakları görenler şaşkına dönüyor. Boyutları oldukça büyük olan sarımsaklar su da istemiyor. İşte detaylar…

Adana’da aile hekimi doktor Ali Tuna’ya (58), 2018 yılında arkadaşı öğretmen İdris Temiz (33) Tayland’dan getirdiği 1 diş fil sarımsağını (Elephant Garlic) ekmesi için verdi. Merkez Çukurova ilçesindeki evinin bahçesine sarımsağı eken Tuna, normallere göre 3-4 kat büyük bir sarımsak elde etti. Bunun üzerine elde ettiği sarımsağı tekrardan eken Tuna sarımsağı çoğaltarak yetiştirmeye devam etti.

yeni-proje-1-001.jpg

BOYUTUNU GÖREN ŞAŞKINA DÖNÜYOR

Söz konusu bu sarımsakların boyutu görenleri şaşkına çeviriyor. Tuna, tam 6 senedir ektiği bu sarımsakları hasat etmeye başladı. Fil sarımsağının Çukurova’ya uyum sağladığını belirten Ali Tuna, su istemeyen sarımsak cinsinin Türk tarımına kazandırılmasını istiyor.

yeni-proje-2-002.jpg

BİR DİŞ SARIMSAKTAN BU DURUMA GELDİ

Ali Tuna, "Küçüklüğümden bu yana tarıma ilgim var. Araştırma ve geliştirmeyi çok seviyorum. Bu fil sarımsağını 2018 yılında Tayland’dan gelen bir arkadaşım hediye olarak verdi. Ben de bu sarımsağı çoğalttım ve çok büyüdüğünü fark ettim. Bu sarımsağı Türk tarımına kazandırmak istedim. 1 diş olarak aldığım sarımsağı bu hale getirdim. Ancak bu sene 1 dönüm tarla kiralayıp ekim yaptım. Artık elimdeki tohum miktarı rahatlıkla bir tarlayı ekebilecek hale geldi" ifadelerini kullandı.

yeni-proje-3-002.jpg

SANAYİDE KULLANILABİLİR

Sarımsağı Türk tarımına kazandırmak için yetkililere ulaşmayı hedefleyen Tuna, "Bu sarımsağın büyüklüğü nedeniyle sanayide kullanılması daha uygun olacaktır. Kabuğu çok kolay soyulabiliyor. Bu sarımsakta mantar hastalığı olmuyor ve yetiştirirken hiç tarım ilacı kullanılmıyor. Organik bir ürün olduğunu söyleyebilirim. Adana toprağını çok sevdi. Adana iklimine yakın illerde bu ürün kesinlikle çok iyi tutacaktır” diye konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN