Bankalardan müşterilere mesaj yağıyor! Talimat verildi, ödemeler artık böyle olacak

Bankalardan müşterilere mesaj yağıyor! Talimat verildi, ödemeler artık böyle olacak

Bankalardan müşterilere mesaj yağmuru! Talimat verildi, artık ödemeler bu şekilde olacak...

Bankalar, son günlerde müşterilerine gönderdikleri mesajlarla, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren ve 7 bin liranın üzerindeki alışverişlerde nakit kullanımını sınırlandıran düzenleme hakkında bilgilendirmelerde bulunuyor. Yeni uygulama, nakit ödeme alışkanlığı olan vatandaşlar için önemli bir değişiklik anlamına geliyor.

NAKİT DÖNEMİ KAPANIYOR

Yeni emeklilik sistemi yürürlüğe giriyor! Cumhurbaşkanı Erdoğan detayları açıkladı, emekli olamayanlar 2024'ü beklesin

Müşterilerin bu bilgilendirme mesajlarını aldıktan sonra, 7 bin lira üzerindeki harcamalarını artık kartla yapmaları gerektiğini öğrenmeleri birçok kişiyi şaşırttı. Ancak söz konusu düzenleme, geçtiğimiz günlerde Resmi Gazete’de yayımlanan yeni Vergi Usul Kanunu Tebliği ile resmi olarak yürürlüğe girmişti. 18 Ekim’de yayımlanan tebliğe göre, yüksek tutarlı alışverişler artık sadece finansal kurumlar aracılığıyla yapılabilecek. Bu da kredi kartı, banka kartı gibi ödeme araçlarını zorunlu hale getiriyor.

KREDİ KARTI KULLANMAYANLAR İÇİN ZOR DÖNEM

Kredi kartlarında yeni dönem: Son 15 gün kaldı

Bu yeni düzenleme özellikle kredi kartı kullanmayan ya da nakit ödeme alışkanlığı olan kişileri zorlayacak gibi görünüyor. Cebinde nakit taşıyan, kredi kartı veya banka kartı kullanmaktan kaçınan tüketiciler bu süreçte daha fazla zorlukla karşılaşabilir. Yeni kurala göre, 7 bin lira üzerinde nakit ödeme yapmaya devam edenler hem ödeme yapan hem de parayı kabul eden taraflar ayrı ayrı cezalandırılacak.

BANKALARDAN MÜŞTERİLERE UYARI

Yeni nakit ödeme kısıtlaması, birçok tüketici için beklenmedik bir değişiklik oldu. Bu nedenle bankalar, müşterilerini SMS, sesli arama ve e-posta yoluyla bilgilendirerek, olası karışıklıkları önlemeye çalışıyor. Özellikle kredi kartı kullanımı konusunda çekinceleri olan bireylerin, bu yeni düzenlemeye uyum sağlaması için daha dikkatli olması gerekecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN