Adalet Bakanı Tunç, cezaevlerinde 77 bin hükümlünün eğitim aldığını ve rehabilitasyon süreçlerinin güçlendirildiğini açıkladı.
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Tarihi Odunpazarı Evleri Bölgesi'ndeki İşyurtları Eskişehir Hakimevi'nin açılışında katılım sağladı. Açılışa, AK Parti Eskişehir milletvekilleri Fatih Dönmez, Ayşen Gürcan ve Nebi Hatipoğlu ile Muharip Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İsmail Güneykaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Erhan Demir ve İl Emniyet Müdürü Tolga Yılmaz da katıldı.
Bakan Tunç, açılışta yaptığı konuşmada, Eskişehir Hakimevi'nin sadece bir otelcilik hizmeti sunan bir tesis olmadığını, aynı zamanda rehabilitasyon ve eğitim amacı taşıyan bir merkez olduğunu vurguladı. İşyurtları Kurumu'nun, cezaevleriyle bağlantılı, ancak bağımsız bir daire başkanlığı olarak çalıştığını belirten Tunç, hükümlü ve tutukluların topluma kazandırılması ve meslek edinmeleri açısından çok önemli bir kuruluş olduklarını ifade etti.
"CEZAEVLERİNDE 30 BİN KİŞİ ÇALIŞIYOR, 77 BİN HÜKÜMLÜ EĞİTİM GÖRÜYOR"
Bakan Tunç, cezaevlerinde barındırılan hükümlü ve tutukluların, ceza infazı sürecinde eğitim aldığını ve çalışarak rehabilite olduklarını belirtti. İşyurtları Kurumu'na bağlı 372 işyurdu müdürlüğünde 400'den fazla fabrika ve atölye bulunduğunu ve bu tesislerde 30 binin üzerinde çalışan yükümlü bulunduğunu söyledi. Ayrıca, cezaevlerinde eğitim gören hükümlü sayısının ise 77 bin olduğunu dile getirdi.
"İŞYURTLARININ KAPASİTESİ ARTIYOR"
Tunç, işyurtlarının kapasitesinin giderek arttığını ve kamu iktisadi teşebbüsleri arasında ilk 5’e giren bir statüye doğru ilerlediklerini söyledi. Cezaevlerinde bulunan hükümlü ve tutuklulara, eğitim ve rehabilitasyon süreçlerinin sağlanmasının, ceza adaleti sisteminin üçüncü aşaması olduğunu belirten Bakan Tunç, cezaevlerinin yalnızca cezanın infazı değil, suçlunun ıslahı ve toplumun suçtan korunması adına çok önemli işlevler üstlendiğini ifade etti.
"EĞİTİM YUVASI HALİNE GELEN CEZAEVLERİ"
Bakan Tunç, son yıllarda özellikle cezaevlerinin eğitim yuvası haline getirilmesi için ciddi gayret gösterildiğini söyledi. Cezaevlerindeki eğitim programları, hükümlülerin topluma kazandırılmasına ve iş gücüne katılımlarına yardımcı olmayı hedefliyor.