Bakan Tekin: Maarif modeli 2024-2025 döneminde yürürlüğe girecek

Bakan Tekin: Maarif modeli 2024-2025 döneminde yürürlüğe girecek

Milli Eğitim Bakanı Tekin, "Türkiye Yüzyılı Maarif modeli 2024-2025 eğitim öğretiminde itibaren yürürlüğe girecek" dedi.

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen 'Nehirden Denize, Özgür Filistin' temalı şiir, hikaye ve kısa film yarışmasında konuşan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, gündeme gelmesiyle birlikte tartışmaları da beraberinde getiren yeni müfredat Türkiye Yüzyılı Maarif modeline ilişkin açıklama yaptı.

1kapak-003.jpg

'2024-2025 DÖNEMİNDE YÜRÜRLÜĞE GİRECEK'

Bakan Tekin, "Hepiniz biliyorsunuz, Türkiye Yüzyılı Maarif modeli adıyla 26 dersin programlarını değiştirdik, revize ettik. İnşallah bir aksilik olmasa 2024-2025 eğitim öğretiminde itibaren yürürlüğe girecek. Aslında bu yarışmanın teması tam anlamıyla bizim Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’yle ne yapmak istediğimizle birer bir örtüşen bir tema. Biz Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’nde çocuklarımızın güzel Türkçemize, ana dilimize vakıf, onu güzel kullanan, kendisini güzel ifade eden, bu dille hikayeler, şiirler yazabilen, film senaryoları yazabilen gençler ve bireyler olarak yetişmesi istiyoruz. İkincisi Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’yle ilgili, biz 27 Mayıs, 12 Mart, 12 Eylül, 28 Şubat, 15 Temmuz kısacası bu ülkede, bu ülkenin geleceği, bu ülkenin demokrasisi, bu ülkenin hukuk devleti vasfı, bu ülkenin bağımsızlığı tehlikeye düştüğü zaman çocuklarımızın bu ülkenin değerlerine, bu milletin iradesine sahip çıkmalarını arzu ediyoruz. Dolayısıyla Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’ne bu anlamda önemli bir biçimde çocuklarımızın bu şuurda yetişmesini sağlayacak ifadeler koymak istedik. Aslında bugünkü yarışma bu anlamda bizim için çok önemli" dedi.

MÜFREDAT KAMUOYUNUN ERİŞİMİNE AÇILMIŞTI

Onay sürecini tamamlayan yeni müfredat, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin tarafından onaylanmıştı. Böylece, "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" adı altındaki yeni müfredat, https://mufredat.meb.gov.tr adresi üzerinden kamuoyunun erişimine açıldı.

Yeni müfredat, okul öncesi, ilkokul 1. sınıf, ortaokul 5. sınıf ve lise 9. sınıftan başlayarak kademeli olarak uygulanacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (11)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
11 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN