DEM Partili Ayşegül Doğan’dan iktidara: Kürt şarkıları ve halaylar neden suç sayılıyor?

DEM Partili Ayşegül Doğan’dan iktidara: Kürt şarkıları ve halaylar neden suç sayılıyor?

DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, Kürt şarkıları ve halayları gerekçe gösterilerek yapılan tutuklamalar ve Kürtçe işaretlerin kaldırılması gibi uygulamaların ırkçılığı artırdığını ve hükümetin bu ayrımcılığı sona erdirmesi gerektiğini belirtti.

DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, son günlerde düğünlerde Kürt şarkıları eşliğinde halay çekenlerin gözaltına alınması ve Kürtçe yaya uyarı işaretlerinin kaldırılması gibi uygulamaları eleştirdi.

Doğan, hükümetin bu hareketleri ırkçılığı ve ayrımcılığı teşvik etmek olarak değerlendirdi ve "Onlarca insan istedikleri Kürt şarkılar eşliğinde halay çektiği için tutuklu. Bu bir nefret suçu, ırkçılık ve ayrımcılık değilse nedir?" dedi. Ayrıca, Kürtlerin kendilerini ifade etme biçimlerine yönelik saldırıları kınayarak, bu uygulamaların toplumsal barışa zarar verdiğini belirtti.

Doğan, Van il binasına yapılan baskınlar ve gözaltı operasyonlarını da gündeme getirerek, bu tür eylemlerin geçmişteki ayrımcı politikaların bir devamı olduğunu vurguladı. "Bu iktidarlar da yaşananlardan ders çıkarmıyor. Kürtlerin kendilerini ifade etme biçimine bir saldırı yapıyorsunuz," şeklinde konuştu.

'TUTUKLANANLAR SERBEST BIRAKILSIN'

DEM Parti Sözcüsü, hükümetin iktidar mücadelesini Kürtler üzerinden yapmaktan vazgeçmesini ve toplumu tehlikeli bir duruma sürüklememesi gerektiğini ifade etti. Ayrıca, tutuklanan tüm kişilerin serbest bırakılması çağrısında bulundu.

Diğer yandan, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin başıboş köpekleri toplama haberlerini de yalanlayan Doğan, belediyelerinin bu uygulamayı hayata geçirmeyeceğini belirtti ve hayvanların barınaklarda tedavi edileceğini vurguladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (7)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
7 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN