Avrupa Konseyi: Halkın iradesine saygı gösterildi

Avrupa Konseyi: Halkın iradesine saygı gösterildi

31 Mart yerel seçimler milyonlarca seçmenin sandığa gitmesiyle gerçekleşti. Seçim sürecini ve sonuçlarını takip eden Avrupa Konseyi gözlemci heyeti, değerlendirmede bulundu. Heyet, seçimdeki eksiklere rağmen halkın iradesine saygı gösterilerek gerçekleştiğini belirtti.

Türkiye'de 31 Mart'ta gerçekleştirilen yerel seçimler, Avrupa Konseyi gözlemci heyeti tarafından incelendi. Heyet, yapılan ilk belirlemelere göre seçim kampanyasında bazı eksiklikler olsa da genel olarak yerel seçimlerin iyi organize edildiğini ve halkın iradesine saygı gösterilerek gerçekleştiğini bildirdi.

'VATANDAŞLAR DEMOKRATİK SÜRECE BAĞLI'

Avrupa Konseyi'nden Türkiye'ye gelen gözlemci heyeti, 29 Mart-1 Nisan tarihleri arasında yerel seçimleri yakından takip etti.

DW'de yer alan habere göre heyet Başkanı David Eray, Ankara'da düzenlediği basın toplantısında, "Seçim günü genel olarak sakin ve profesyonel bir şekilde organize edilmişti. Yüksek katılım vatandaşların demokratik süreçlere bağlılığını gösteriyordu" ifadelerini kullandı.

Heyet ayrıca, yüksek seçmen sayısının güvenli şekilde oy vermesini mümkün kılan lojistik organizasyonu takdir ettiklerini belirtti.

RAPOR VE TAVSİYELER SUNULACAK

Heyetin başkan yardımcısı Vladimir Prebilic ise "Seçim sonuçları, siyasi partiler arasındaki iktidar değişiminin, halkın iradesinin ifade edilmesi ve yerel temsili demokrasiye bağlılık yoluyla mümkün olduğunu gösterdi" diye konuştu.

Heyet, taslak raporunu ve tavsiyelerini Ekim 2024'te gerçekleşecek 47'nci Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi (YBYK) oturumunda sunacak.

'2019 ÖZGÜR VE ADİL DEĞİLDİ'

YBYK, son olarak 2019 yerel seçimlerine de gözlemci göndermiş ve raporunda yerel demokrasinin güçlü olduğunu ancak seçimlerin tam anlamıyla özgür ve adil bir ortamda gerçekleşmediğini belirtmişti.

Avrupa Konseyi üyesi ülkelerde yerel demokrasiyi güçlendirmek ve bölgesel iş birliğini geliştirmek misyonuyla hareket eden YBYK, Türkiye'nin de aralarında bulunduğu 46 ülkede yerel ve bölgesel yönetimlerin seçilmiş temsilcilerinden oluşuyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN