Atamanın ardından Murat Kurum'dan ilk mesaj: Koşmaya devam edeceğiz

Atamanın ardından Murat Kurum'dan ilk mesaj: Koşmaya devam edeceğiz

Özhaseki'nin istifasının ardından Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na atanan Kurum, sosyal medyadan yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür ederek, "Bizi bu şerefli göreve layık gören Sayın Cumhurbaşkanımıza şükranlarımı arz ediyorum. Çabamız, gayretimiz, mücadelemiz Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, Türkiye Yüzyılı hedeflerine ulaşmaktır" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararlarına göre kabinede iki bakan değişikliği gerçekleşti. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nda bir görev değişimi yaşandı.

ÖZHASEKİ'NİN YERİNE MURAT KURUM GELDİ

Görevden af talebi kabul edilen Mehmet Özhaseki'nin yerine, Cumhurbaşkanı kararıyla Murat Kurum atandı. Kurum, daha önce de aynı bakanlık görevini üstlenmiş ve Cumhur İttifakı'nın 31 Mart Yerel Seçimleri'nde İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan Adayı olarak yarışmıştı. Yeni atama kararının ardından Kurum, sosyal medya platformu X (eski adıyla Twitter) üzerinden bir açıklama yaparak teşekkürlerini paylaştı.

Murat Kurum açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın takdir ve tensipleriyle yeniden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı olarak görevlendirilmiş bulunmaktayım. Bizi bu şerefli göreve layık gören Sayın Cumhurbaşkanı'mıza şükranlarımı arz ediyorum. Çabamız, gayretimiz, mücadelemiz Sayın Cumhurbaşkanı'mızın liderliğinde, Türkiye Yüzyılı hedeflerine ulaşmaktır. Bayrağı devralacağımız Sayın Mehmet Özhaseki bakanımız gibi biz de başta asrın felaketinin yaşandığı tüm şehirlerimiz olmak üzere 81 ilimizin her köşesinde çalışmaya, koşmaya devam edeceğiz. Rabb'im üstlendiğimiz bu kutlu görevde bizi aziz milletimize mahcup etmesin."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN