Arkadaşları, Trump'ı öldürmeye çalışan kişiyi anlattı: Sessiz, yalnız ve dışlanmış biriydi

Arkadaşları, Trump'ı öldürmeye çalışan kişiyi anlattı: Sessiz, yalnız ve dışlanmış biriydi

Eski ABD Başkanı Donald Trump'a suikast girişiminde bulunan 21 yaşında saldırgan Thomas Mathew Crooks'un lise arkadaşları konuştu. Arkadaşları Crooks'un sessiz biri olduğunu, yalnız vakit geçirdiğini, okulda zorbalığa uğradığını, dışlandığını ve alay konusu olduğunu söylerken saldırganın psikolojik rahatsızlığının olmadığı öğrenildi.

Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın Pensilvanya'daki mitinginde uğradığı suikasttan mucizevi bir şekilde kulağından yaralanarak kurtuldu. Dünya ve Türkiye'de yankıları halen süren olayda 21 yaşındaki suikastçı Thomas Mathew Crooks'un liseden arkadaşları onun nasıl biri olduğunu anlattı.

Crooks'un yalnız vakit geçirmeyi sevdiğini, okulda zorbalığa uğradığını ve alay konusu olduğunu belirten arkadaşları öğlen yemeklerinde de tek başına olduğunu ifade etti.

45464.jpg

'DIŞLANMIŞ BİRİYDİ'

NTV'de yer alan habere göre; okuduğu liseden bir arkadaşı, Crooks'un okulda uğradığı zorbalık ve bu zorbalığın suikastla ilişkisi hakkında, "Dışlanmış biriydi ve çocukların bu tarz dışlanmış karakterleri gördüğünde onlara nasıl davrandığını bilirsiniz. Onun alay edilecek biri olduğunu düşünüp hedef alırlar. Gerçekten üzücü, onu böyle bir şeyi yapmaya iten şeyin okulda yaşadıkları olduğunu söylemek istemem ama tabi bunun da bir etkisi olup olmadığını asla bilemezsiniz." dedi.

'ZORBALIĞA MARUZ KALMAK BÖYLE BÜYÜK BİR ŞEYE YOL AÇAR DEMEK ZOR'

Komşuları ise Crooks'un böyle bir eylemi yaptığına inanamadıklarını ve bu olayın kendileri için sürpriz olduğunu dile getirdi. Komşularından biri, "Çok yazık çünkü gerçekten ona neler olduğunu bilmiyoruz. Kötü davranışlara maruz kalmak ya da zorbalığa uğramak böylesine büyük bir şeye yol açar demek de gerçekten zor." diye konuştu.

46844541544.jpg

SALDIRININ NEDENİ BELLİ DEĞİL

Crooks'u suikast düzenlemeye iten nedenin yalnızca etrafından gördüğü zorbalık olduğunu söylemek için yeterli delil yok. FBI, Crooks'un telefonuna sağladığı erişimde, saldırganın yaptığı telefon görüşmelerinde ya da mesajlaşmalarında suikast girişiminin nedenine veya saldırganın ideolojisine ilişkin bir bilgi öğrenemedi.

FBI tarafından, "Saldırgana ait teknolojik cihazların incelemesi devam ediyor" açıklaması yapıldı.

55154545.jpg

PSİKOLOJİK RAHATSIZLIĞI YOK

Kayıtlı bir Cumhuriyetçi parti seçmeni olan Crooks'un Demokratlardan yana bir gruba da bağış yaptığı ortaya çıktı.

FBI'ın soruşturma kapsamında Crooks'un ailesiyle de işbirliği içinde olduğu belirtiliyor.

Suikastçının şimdiye kadar psikolojik rahatsızlığı olduğuna dair bir bulguya rastlanmadığı kaydedildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN