Akdeniz ve Ege’nin yüzüne kimse bakmayacak! Karadeniz’in eşsiz güzelliği… Hem tarih hem doğa kokuyor

Akdeniz ve Ege’nin yüzüne kimse bakmayacak! Karadeniz’in eşsiz güzelliği… Hem tarih hem doğa kokuyor

Bu yıl tatil planı yapanlar Ege ve Akdeniz tatilini unutacak. Karadeniz'in eşsiz güzelliği herkesi büyülüyor hem tarih hem Doğa kokuyor. Bolu'ya yalnızca 2 saat uzaklıkta bulunuyor, Ankaralılar ise buraya gitmeyi tercih ediyor. İşte Karadeniz'in gizli incisi…

Bolu'ya ortalama 2 saat uzaklıkta bulunan ve Türkiye'nin eşsiz güzelliklerini kendisine saklayan Kastamonu, Ankaralılar tarafından da sık sık ziyaret ediliyor. 17 eşsiz mekan ile birlikte Karadeniz'in doğal ve tarihi güzelliklerini içerisinde barındıran Kastamonu, Taşköprü, Horma Kanyonu, Ilgaz Kayak Merkezi gibi pek çok farklı turistik noktayı da kendine saklıyor.

KASTAMONU'DA GEZİLECEK YERLER

Tarihi Mekanlar Kişisel Ansiklopedi Erol ŞAŞMAZ

TAŞKÖPRÜ

Gökırmak üzerine 1366 yılında inşa edilen Taşköprü, Kastamonu'ya 42 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Romalılar tarafından inşa edildiği düşündüler Taşköprü Pompeipolis Antik Kenti’ne ev sahipliği yapmaktadır.

Kastamonu'da 4 cennet köşe: Horma Kanyonu, Ilıca Şelalesi, Valla Kanyonu ve Ilgarini Mağarası

HORMA KANYONU

Pınar başına yalnızca 5 kilometre uzaklıkta bulunan Horma Kanyonu, bitki çeşitliliğinin yanı sıra doğal güzellikleri ile de merak uyandırıyor. 3 kilometrelik ahşap yol ve köprülerden oluşan bu kanyon ziyaretçilere eşsiz bir manzara sunuyor. Bunun yanı sıra serin göl sularında olta balıkçılığı yapma fırsatı da tanınıyor.

Ilgaz Dağı Kayak Merkezi beyaza büründü

ILGAZ KAYAK MERKEZİ

Kastamonu ve Çankırı arasında bulunan Ilgaz Kayak Merkezi, her bütçeye uygun kayak rotalarından biri olarak karşımıza çıkmaktadır. 1.050 ve 2000 metre rakımlarda bulunan kayak merkezi 4 çeşit kayak pistinden oluşuyor. Çam ormanları arasında gizlenen oteller ve kayak kiralama Tesisleri de bulunmaktadır.

Kastamonu'nun "saklı güzelliği" Ilıca Şelalesi serinlemek isteyenlerin tercihi oldu

ILICA ŞELALESİ

Pınarbaşı ilçesine bağlı Ilıca köyü sınırlarında yer alan bu Şelale 15 metre yükseklikten dökülen eşsiz bir manzara sunuyor. Şelaleye yakın park alanında mesire yerleri bulunurken Kastamonu'dan kalkan minibüsler ile kolay bir şekilde ulaşım sağlanıyor.

Valla Kanyonu'nda mahsur kalan 11 kişiden 10'u kurtarıldı

VALLA KANYONU

Dünyadaki en derin kanyonlardan biri olarak bilinen Valla Kanyonu, doğal severler ve fotoğraf meraklıları için ideal bir rota oluşturuyor. Ahşap seyir terasından panoramik manzara seyredebileceğiniz gibi kampçılık ve dağcılık gibi faaliyetlerde de bulunabilirsiniz.

Kastamonu Kalesi - Vikipedi

KASTAMONU KALESİ

Türkiye'deki en güzel kalelerden biri olarak karşımıza çıkan Kastamonu Kalesi şehir merkezinden 120 metre yükseklikte bulunuyor. Bizans dönemine ait inşa edilen Kale iç odaları ve devasa sarnıçları ile birlikte kaçış tünellerinden oluşmaktadır.

Karadeniz'de manzarası ile cezbeden kale: Ginolu

GİNOLU KOYU

Kastamonu'da denize girmek için en çok tercih edilen yerlerden biri ise Ginolu Koyu oluyor. Şehir merkezine 103 km uzaklıkta yer alan bu koy Çatalzeytin ilçesinde yer alıyor. Sığ sulara sahip olan bu deniz temiz olmasının yanı sıra çocuklar için de uygun bir konum haline dönüşüyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN