AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şen anket sonuçlarını açıkladı: Mansur Yavaş önde

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şen anket sonuçlarını açıkladı: Mansur Yavaş önde

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen, canlı yayında Ankara'daki seçim anketlerine ilişkin son durumu açıkladı. Yapılan araştırmaların çoğunda CHP'nin ABB Başkan Adayı Mansur Yavaş'ın önde olduğunu belirten Şen, "Anketleri ben de görüyorum. Anketlerinde çoğunda Mansur Bey önde çıkıyor. Bazılarında ise Sayın Turgut Bey önde çıkıyor. Biraz zamana ihtiyacımız var" dedi.

Mahalli İdareler Genel Seçimleri öncesinde AK Parti Genel Başkan Yardımcısı AR-GE ve Eğitim Başkanı Mustafa Şen, CNN Türk'te yaptığı açıklamalarda seçim anketlerine ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. Şen'in verdiği bilgilere göre, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için yapılan anketlerde Mansur Yavaş'ın öne çıktığı belirtti.

'ANKETLERİN ÇOĞUNDA MANSUR BEY ÖNDE'

Şen, Ankara'nın bir başkent olması gerektiğini vurgulayarak, "Ankara bir başkent. Başkent ışıltısını kaybetti, yavaşladı. Vatandaş buradan bakıyor. Anketleri ben de görüyorum. Anketlerinde çoğunda Mansur Bey önde çıkıyor. Bazılarında ise Sayın Turgut Bey önde çıkıyor. Biraz zamana ihtiyacımız var" şeklinde konuştu. Adayların henüz kendilerini tam olarak ortaya koymadığını ve sahada daha fazla görünmesinin beklendiğini belirten Şen, sonuçların değişebileceğine işaret etti.

AK PARTİ | Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen: AK Parti'nin oyu yüzde 40 08.05.2021 17:06:27AK Parti Genel Başkan Yardımcısı AR-GE ve Eğitim Başkanı Mustafa Şen

İSTANBUL'DAKİ TRAFİK SORUNUNA DİKKAT ÇEKTİ

İstanbul'da ise trafik sorununun ön plana çıktığını ifade eden Şen, "Yapılması gereken şey çilesiz bir şehir ortaya koymak. Metroları zamanında yaparsınız, hazır yapılmakta olana beton dökmezsiniz. Planlayarak gidersiniz" diyerek, şehir planlamasının önemine dikkat çekti.

'İSTANBUL'DA CHP'YE DOĞRU BİR SEÇMEN KAYMASI VAR'

Şen'in açıklamalarında dikkat çeken bir başka nokta ise İstanbul'da yaşanan siyasi dinamiklerdi. "İstanbul'u durdursanız da durmuyor. Bir şeyler yapmışsınız yirmi senedir, otuz senedir orada. İkinci bir beş seneyi İstanbul kaldırmaz." ifadeleriyle Şen, İstanbul'daki siyasi rekabetin yoğunluğuna dikkat çekti. Şen'in analizlerine göre, İstanbul'da CHP'ye doğru bir seçmen kayması olduğu görülürken, "Bizim gördüğümüz DEM seçmeni CHP'ye çalışıyor. Bizim analizlerimizde CHP tarafına kaymalar olduğu gözüküyor. Seçmen illa da partisinin adayı gibi düşünmek zorunda değil. Benim gördüğüm bir kısmının CHP tarafına doğru yöneldiği. İYİ Parti'de de öyle seçmeni" dedi.

YENİDEN REFAH İDDİALARI

Ayrıca, Yeniden Refah Partisi'nin seçimlere ilişkin stratejilerine de değinen Şen, "Zaman zaman benim duyduğum da oldu. Yeniden Refah partisinin kurumsal kararıdır. Cumhur İttifakı olarak devam etmeyi arzuladık biz. Aday çıkardı Yeniden Refah Partisi. Anayasal hakkıdır" şeklinde konuştu.

Şen'in İzmir'deki değerlendirmelerine göre, İzmir'de de siyasi dinamiklerin değiştiği ve AK Parti'nin bölgede oy artırmak için çalıştığı belirtildi. Hamza Dağ'ın İzmir'de önemli bir rol oynadığına dikkat çeken Şen, "İzmir bir CHP şehri midir? Hayır. O bölge Demokrat Parti bölgesidir. İzmir 3 halkadan oluşuyor. 3.halkada oy oranımız yüksek. Hamza Bey 2. bölgede maksimum oy artırımını yapmak için çalışıyor." şeklinde konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN