Ailece yaptıkları bu işle paraya para demiyorlar! 1 litresi 800 lira, şişeye konulur konulmaz satılıyor

Ailece yaptıkları bu işle paraya para demiyorlar! 1 litresi 800 lira, şişeye konulur konulmaz satılıyor

Manisalı Akciğer ailesi, ailece yaptıkları bu işle paraya para demiyorlar. Doğal üretimleriyle dikkat çeken ailenin ürettikleri ürünün 1 litresi 800 lira. İşte o doğal üretim ve detayları…

Manisa'nın Sarıgöl ilçesine bağlı Afşar Mahallesi, bu yıl nar ekşisi üretimiyle adeta bir nar ekşisi cennetine dönüştü. Mahalle sakinleri, tarlalardan toplanan narları evlerinde işleyerek, kendi nar ekşilerini üretiyor.

Afşar Mahallesi'nde, narlar öncelikle tanelerinden ayrılıyor. Ardından, nar suları çıkarılarak kazanlarda saatlerce kaynatılıyor. Kaynayan nar suları, şişelere doldurulduktan sonra yıl boyunca tüketilmeye hazır hale geliyor. Bu geleneksel yöntemle üretilen nar ekşisi, hem lezzeti hem de kalitesi ile dikkat çekiyor.

manisada-nar-eksisi-yapimi-1.jpg

KALİTELİ NAR EKŞİSİNİ BÖYLE ANLAYIN

Yıllardır nar ekşisi üreten Mustafa Akciğer, nar ekşisinin yapım sürecinin zahmetli olduğunu belirtiyor. Akciğer, "İyi bir nar ekşisini az miktarda dilinizin üstüne koyun, önce tatlı ardından da ekşi bir tat gelir. Bu da kaliteli bir ekşi olduğunu gösterir," diyerek kaliteli nar ekşisinin nasıl anlaşılacağını aktarıyor.

manisada-nar-eksisi-yapimi-2.jpg

LİTRE FİYATI 500 LİRADAN BAŞLIYOR

Nar ekşisi üretiminin aile ekonomisine de önemli katkılar sağladığını belirten Akciğer, bu yıl bir litre nar ekşisinin fiyatının 500-800 lira arasında değiştiğini ifade etti. "Bir evin nar ekşisi ihtiyacı 1-2 litre. Fazlası da satılarak aile ekonomisine katkı sağlanıyor," diyen Akciğer, Afşar Mahallesi'nde ortalama 30-40 ailenin nar ekşisi üretimi yaptığını ve fazla ürünlerin hemen satıldığını sözlerine ekledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN