Afrika ve Rusya'nın savaşı başlıyor! Olan Türkiye'ye olacak: Eğer Afrika kazanırsa yandık

Afrika ve Rusya'nın savaşı başlıyor! Olan Türkiye'ye olacak: Eğer Afrika kazanırsa yandık

Meteorolojik kaynaklara göre Türkiye, Afrika ile Rusya savaşının arasında kalacak. Sıcak ve soğuk hava dalgalarının etkisiyle olan yine Türkiye'ye olacak. Bu savaşın galibi Afrika olursa yandık. İşte tüm detaylar....

Türkiye için beklenen hava durumu tahminleri geldi. Ağustos ayının ortalarında sıcaklıkların mevsim normalleri üzerinde yer almasıyla sıcak hava dalgası işaret edildi. Afrika'da nyola çıkan sıcak hava dalgası, Rusya'dan gelen soğuk hava ile çarpışacak. Bu savaş Türkiye'yi etkileyecek. İşte tüm detaylar...

RUSYA VE AFRİKA ÇATIŞACAK

Türkiye'de yüksek seyreden sıcaklıkların ardından bir uyarı daha yapıldı. Mevsim normallerinin 4 - 6 derece üzerinde yer alan sıcaklıkların ardından Afrika ile Rusya havasının çatışması yaşanacak. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı Murat Acar'dan açıklama geldi. AA muhabirine yaptığı açıklamada tahminlerden bahsetti. Hava durumu tahminlerine göre, sıcaklıkların mevsim normalleri üzerinde devam edeceği işaret edilirken, hafta ortasında gece sıcaklıkları normalin altında yer alacak.

avrupada-asiri-sicaklar-temmuzda-binlerce-can-aldi-uqc0.webp

BU HAFTA KURAK GEÇECEK

Ülkemize doğru Rusya'dan gelen soğuk hava dalgasının etkili olacağı paylaşıldı. İç Anadolu'nun doğusu ile Doğu Anadolu'da sıcaklıklar mevsim normallerinin altına düşebilir. Acar'ın açıklamalarına göre, mevsim normalleri üzerinde beklenen sıcaklıkların yanı sıra ülkemizin güneybatı kesimlerinde Azor yüksek basıncı etkisi yaşanacak.

Afrika'dan sıcak havanın bu etkiyle ülkemize gelmesi bekleniyor. Hafta içerisinde yurt genelinde yağış beklenmezken, ağustos ayı kurak geçecek. Önümüzdeki 1 hafta içerisinde yağış beklenmeyerek kurak geçeceği duyuruldu.

061020201426.webp

ÜÇ BÜYÜKŞEHİRDE HAVA DURUMU

  • ANKARA: Ankara'da sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerinde 35 dereceye kadar yükseliş gösterirken, yağış beklenmediği duyuruldu.
  • İSTANBUL: İstanbul'da ise 3 gün boyunca kuzeyoğulu rüzgarlar görülürken, fırtına endişesinin olmadığı paylaşıldı. İstanbul'da sıcaklıklar 2 - 3 derece mevsim normallerinin üzerinde olacağı ve yağışların olmayacağı açıklandı. Nem dolayısıyla sıcaklıklar daha fazla hissedilebilecek.
  • İZMİR: İzmir'de ise sıcaklıklar 40 dereceye kadar dayanırken, kentte sıcaklık mevsim normallerinin 4 - 6 derece üzerinde yer alacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN