Adalet Bakanı'ndan Dilan Polat açıklaması

Adalet Bakanı'ndan Dilan Polat açıklaması

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, kara para aklama ve vergi kaçakçılığı suçlamasıyla tutuklanan Dilan Polat'ın tahliyesiyle ilgili, "Savcılarımız soruşturmayı titizlikle yürüttü. MASAK'ın detaylı incelemesi sonucunda mahkeme kararını verdi" şeklinde açıklama yaptı.

Geçtiğimiz Kasım ayında vergi kaçakçılığı ve kara para aklama suçlamalarıyla tutuklanan Dilan Polat, 18 Ağustos'ta Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) tarafından hazırlanan raporların ardından tahliye edildi. Tahliye kararı, kamuoyunda geniş yankı uyandırırken, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, konuya ilişkin ilk kez açıklama yaptı.

'YARGI SÜRECİ TİTİZLİKLE YÜRÜTÜLDÜ'

CNN Türk'te Hakan Çelik'in programına katılan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Dilan Polat'ın tahliyesiyle ilgili olarak yargı sistemine güvenilmesi gerektiğini vurguladı. Tunç, soruşturmanın savcılar tarafından titizlikle yürütüldüğünü belirterek, özellikle mali suçlar konusunda MASAK raporlarının belirleyici olduğunu ifade etti. "MASAK'tan gelen ön raporlarla bir soruşturma ilerletildi. Sonrasında detaylı inceleme MASAK tarafından yapıldı. MASAK raporları çerçevesinde mahkemenin vermiş olduğu bir karar söz konusu" dedi.

'TÜM ŞÜPHELİLER SERBEST BIRAKILMADI'

Tunç, dosyada yer alan tüm şüphelilerin serbest bırakılmadığını da belirtti. Kamuoyunda, yargı süreciyle ilgili bilgi sahibi olunmadan yapılan eleştirilerin haksız olduğunu dile getiren Tunç, "Dosyanın içeriğiyle ilgili bilgisi olmadan 'Neden serbest kaldı?' ya da 'Neden tutuklandı?' şeklindeki ifadelere varmak doğru olmaz. Yargı işlesin, suç şüphesiyle bu soruşturma açılmıştır ve dava da açıldığına göre birtakım kuvvetli deliller ortada" şeklinde konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN