ABD’den 8,5 milyon dolarlık destekle Suriyelilere çöp eğitimi

ABD’den 8,5 milyon dolarlık destekle Suriyelilere çöp eğitimi

ABD’nin 8,5 milyon dolar destek sağladığı projeyle, Suriyeli göçmenlere çöp eğitimi verilecek. Verilen eğitimle atık yönetiminin iyileştirilmesi hedefleniyor.

ABD tarafından bütçe aktarılan ve 3 yıl sürecek “Mültecilere Ev Sahipliği Yapan Belediyelerde Kapsayıcı Sıfır Atık Yaklaşımı Aracılığıyla Sosyal Uyumun Sağlanması Projesi” ile sığınma statüsündeki Suriyelilere “çöp eğitimi” verilecek.

Türkiye gazetesinde yer alan habere göre, Suriyeliler ve ev sahibi topluluklar arasında atık yönetiminin yetersizliğinden oluşabilecek gerilim ve problemleri gidermek amaçlandığı belirtilen projeye, ABD Nüfus, Mülteciler ve Göç Bürosu tarafından 8 milyon 510 bin dolar bütçe aktardı. Amaçlardan biri de atıkların kaynakta ayrıştırılması ve geri dönüştürülmesi yoluyla, çöp sahalarında biriken atık miktarının azaltılması.

Proje kapsamında, öncelikle deprem bölgesi ile paralellik gösteren şehirlerdeki durumlar tespit edilecek. Bu sebeple, projenin uygulama alanı olarak Kilis, Şanlıurfa, Adıyaman, Mersin, İzmir ve Hatay şehirleri pilot olarak seçildi. Üç yıl sürecek proje çerçevesinde, belediyelere mevcut durum tespiti sonrasında ihtiyaç duyulan ekipman desteği sağlanacak. Atık toplayıcıları belediyeler tarafından kayıt altına alınacak. Atık başına yapılan ödemeler dijitalleştirilecek.

Para yüklenen kartlar için mobil marketler oluşturulacak. Mülteci odaklı hizmetler verilecek. Sıfır atık konusunda eğitimler düzenlenecek. Ayrıca mevsimsel işçilere yönelik de eğitim çalışmaları yapılacak. Kooperatifler ile atık yönetimi konusunda iş birliği sağlanacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN