4 kaçak kattan sonra yeni skandal: İstanbul'da çöken binada 'deniz kumu' ayrıntısı

4 kaçak kattan sonra yeni skandal: İstanbul'da çöken binada 'deniz kumu' ayrıntısı

Bahçelievler'de dün sabaha karşı kısmen çöken binanın deniz kumundan yapıldığı ortaya çıktı. Beton parçaları elde bile kolayca parçalanabilirken enkazda bulunan kolonlardaki deniz kabukları dikkat çekti.

Deprem uzmanlarının her gün uyarıda bulunduğu "büyük İstanbul depremi" her geçen gün yaklaşırken megakent adeta alarm veriyor. Binalar durduk yere birbiri ardına çökerken son olarak dün Bahçelievler'de iki binada kısmen çökme meydana geldi.

9559930.jpg

DENİZ KUMU KULLANILMIŞ!

Bahçelievler Yadigar Sokak’ta dün sabaha karşı kısmen çöken binanın enkazında yapılan incelemeler, bir skandalı daha ortaya çıkardı. 1980 yılında inşa edilen ve sonradan 4 kaçak kat eklendiği ortaya çıkan binanın yapımında deniz kumu kullanıldığı tespit edildi. Enkazda bulunan kolon ve beton parçalarında deniz kabuklarının görülmesi, tehlikenin boyutlarını gözler önüne serdi.

9559974.jpg

ELDE BİLE PARÇALANIYOR

Öte yandan, enkazda bulunan beton parçalarının elle bile kolayca parçalanabildiği görüldü. Binanın çökmesinde deniz kumunun etkisi olduğu öğrenildi.

9559973.jpg

Enkazın kaldırılmasının ardından bina yıkıldığı esnada zarar gören diğer binalardaki hasarın büyüklüğü görüldü. 3 binadan alınan alınan karot örneklerinin laboratuvar sonuçları, bu binaların da yıkılıp yıkılmayacağını belirleyecek.

9559975.jpg

BİNA SAKİNLERİNİN ENDİŞELİ BEKLEYİŞİ SÜRÜYOR

Sokak üzerinde polis ve belediye ekiplerinin geniş güvenlik önlemleri devam ederken, hasar gören binaların sakinleri endişeli bir bekleyiş içinde.

9559931.jpg

Geceyi yakınlarının evinde geçiren Halil Özen, "Hasarlı binada oturuyorum, geceyi bir yakınımın yanında geçirdim. Yetkililerden bir an önce bir açıklama bekliyoruz.

9559937.jpg

Sürecin hızlandırılmasını bekliyoruz. Biz de ona göre barınacak bir yer bulalım. Biz 4 kişilik bir aileyiz. Apartmanımız baya hasar aldı." dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN