2025 emekli promosyonları ne kadar olacak? Bankalar hazırlıklara başladı, emekliye çifte müjde geliyor

2025 emekli promosyonları ne kadar olacak? Bankalar hazırlıklara başladı, emekliye çifte müjde geliyor

2025 yılı emekli promosyonları ne kadar olacak! Bankalar, 2025 yılı için hazırlıklara başladı! Emekliye çifte müjde geliyor...

Bankalar, emeklileri kendi müşterileri yapabilmek için promosyon yarışını hız kesmeden sürdürüyor. Bu yarışta en çok merak edilen konular arasında en yüksek promosyon miktarları, Ocak ayında beklenen emekli maaşı zammı ve promosyonların bu zamlarla artıp artmayacağı yer alıyor.

EN YÜKSEK PROMOSYON TUTARI KAÇ TL OLDU?

Yabancı Döviz Yasağı Esnetildi – Berker Berker Hukuk Bürosu

Yeminli Mali Müşavir Ahmet Kurtuluş’un Milliyet'e yaptığı açıklamalara göre, bankalar emekli maaşı tutarına göre değişen promosyon ödemeleri yapıyor. Şu anda en düşük emekli maaşı için verilen promosyon 10.000 TL civarında seyrederken, yüksek maaşlı emekliler için bu rakam 24.000 TL'ye kadar çıkabiliyor. Kurtuluş, Mart ayında kamu bankalarının öncülük ettiği bir promosyon artış süreci yaşandığını belirtiyor. O dönemde özel bankaların da rekabetin içine gireceği öngörülüyordu ve şu an 24.000 TL’ye kadar çıkan promosyon rakamları bu öngörüyü doğruluyor. Bankalar arasında artan rekabet, emeklilere sunulan promosyonların yükselmesine neden oluyor.

OCAKTA EMEKLİYE ZAM NE OLACAK?

Ocak ayında emeklilere yapılacak zam konusunda ise beklentiler sınırlı. İlk 6 ayda işçi emeklileri %24,73, memur ve memur emeklileri ise %19,31 oranında zam almıştı. Ekonomi yönetiminin yıl sonu enflasyon hedefini %41,5 olarak revize etmesiyle birlikte, yıl sonunda emekli maaşlarına %17-20 aralığında bir zam yapılması bekleniyor. Bunun üzerine bir refah payı eklenmesi ise düşük bir olasılık olarak değerlendiriliyor.

Bankalar Maaşlara Haciz Koyabilir mi? - Kılıç Hukuk ve Danışmanlık Bürosu

YÜKSEK PROMOSYON İÇİN NE YAPILMALI?

Promosyon ödemelerinde artış bekleyen emekliler, bankaların yeni yıl bütçeleri ve emekli maaş zammıyla birlikte daha yüksek promosyon fırsatları elde edebilir. Bazı bankaların bu süreci öngörerek şimdiden yüksek promosyon teklifleri sunduğunu belirten Kurtuluş, mevcut promosyon anlaşmalarının bozulmadan önce dikkatlice değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı. Yeni bir anlaşma yaparken mevcut promosyondan doğacak zarar ile yeni promosyon kazancının karşılaştırılması önemli bir kriter olmalıdır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN