17 il için kırmızı alarm: O tarihte her yer buz kesicek, 14 derece birden soğuyacak

17 il için kırmızı alarm: O tarihte her yer buz kesicek, 14 derece birden soğuyacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden Kritik Uyarı: Kara Kış Kapıda, Sıcaklıklar 14 Derece Düşecek!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, hava durumu tahminlerini güncelleyerek önemli uyarılarda bulundu. Hafta sonu yaşanan yüksek sıcaklıkların ardından, Pazartesi gününden itibaren sıcaklıklarda belirgin bir düşüş gözlemlenmişti. Meteoroloji, şimdi de kara kışın gelişine dair kritik bir tarih verdi. Belirtilen tarihten itibaren sıcaklıkların aniden 14 derece düşmesi bekleniyor. İşte güncel hava durumu tahminleri…

Güncel Hava Durumu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün yaptığı son değerlendirmelere göre, bugün yurt genelinde hava parçalı ve yer yer çok bulutlu olacak. Doğu Akdeniz, Marmara’nın kuzeydoğusu, İç Anadolu Bölgesi’nin kuzeyi, Doğu Anadolu’nun kuzey ve batısı, Karadeniz, Ankara, İstanbul, Muş, Bitlis, Adıyaman, Bingöl ve Diyarbakır çevrelerinde yerel olarak gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor.

17 İl İçin Kırmızı Alarm

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bugün 17 il için kırmızı alarm verdi. Özellikle Doğu Karadeniz ve Batı Karadeniz’de Giresun dışında kuvvetli yağışlar bekleniyor. Kastamonu, Bartın, Karabük, Düzce, Artvin’in kıyı kesimleri, Kocaeli, Sakarya, Ardahan, Erzurum, Erzincan, Tunceli, Elazığ, Çorum, Tokat, Malatya ve Amasya illerinde ise yağışların çok kuvvetli olması öngörülüyor.

Sıcaklıklarda Ani Düşüş

Özellikle İç Anadolu Bölgesi ve yurdun iç kesimleri için kara kışın başlangıç tarihi verildi. Meteoroloji’nin son değerlendirmelerine göre, bugünden itibaren yurdun iç kesimlerinde hava sıcaklıkları 14 dereceye kadar düşecek. Yurdun diğer bölgelerinde ise sıcaklık değişiklikleri beklenmiyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN