11. Cumhurbaşkanı Gül: Kemal Derviş güçlü ekonomiye geçiş için fedakarca çalıştı

11. Cumhurbaşkanı Gül: Kemal Derviş güçlü ekonomiye geçiş için fedakarca çalıştı

Kemal Derviş'in vefatının birinci yılında düzenlenen törende konuşan 11. Cumhurbaşkanı Gül, "Kemal Bey, Türkiye’nin güçlü ekonomiye geçişi için yaptığı çalışmalarla unutulmaz bir iz bıraktı. Türkiye’nin çıkarları için her zaman büyük bir fedakarlıkla çalıştı" dedi.

Türkiye Cumhuriyeti’nin 57. Hükümeti’nde Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı olarak görev yapmış olan ve Sabancı Üniversitesi’ne önemli katkılar sunan Dr. Kemal Derviş, vefatının birinci yıl dönümünde Sabancı Üniversitesi ve İstanbul Politikalar Merkezi tarafından düzenlenen özel bir törenle anıldı. Etkinlik, Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi’nde gerçekleşti ve 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de onur konuğu olarak katıldı.

ABDULLAH GÜL'ÜN ANMA TÖRENİNDEKİ KONUŞMASI

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, anma töreninde yaptığı konuşmada, Kemal Derviş'in Türkiye'nin güçlü ekonomiye geçiş sürecindeki önemli rolünü ve başarılarını vurguladı. Gül, “Kemal Bey bu konuda şanslıydı. Türkiye’nin güçlü ekonomiye geçişi için onunla bazı çalışmalar yapmıştık. Bunların hepsi Türkiye için yapılması zor olan şeylerdi ama bunları yaptık. Kendisi Türkiye için olağanüstü şekilde çalışmıştır. Türkiye’nin çıkarları için ne gerektiyse kendisinden ne zaman ne rica ettiysek büyük bir fedakarlıkla yapmıştır” diyerek Derviş’in Türkiye’ye olan bağlılığını ve çalışmalarındaki özveriyi dile getirdi.

whatsapp-image-2024-06-27-at-10-56-37.jpeg

Etkinlik, Sabancı Üniversitesi Kurucu Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı ve Sabancı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Leblebici’nin açılış konuşmaları ile başladı. Güler Sabancı, Kemal Derviş’in küreselleşen dünyada önemli katkılar sunduğunu belirterek, “Bugün kıymetli Kemal Derviş’i anmak için burada bulunuyoruz. Kendisi aramızdan çok zamansız ve çok erken ayrıldı ama çok kıymetli anılar, çok kıymetli hatıralar, çok kıymetli katkılar bırakarak ayrıldı” ifadelerini kullandı.

Sabancı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Leblebici ise, Sabancı Üniversitesi’nin bugün geldiği noktada Kemal Derviş’in büyük katkılarının olduğunu dile getirerek, “Sabancı Üniversitesi’nin Türkiye’nin en iyi üniversitesi olmakla yetinmeyip gerek dünya gerek Avrupa çapında ses getiren, kalitesi uluslararası ölçülerde kanıtlanmış, bilinen bir üniversite olması için çalışıyoruz ve bunu başarabiliyoruz. Kuruluş anından itibaren Kemal Derviş'in de büyük katkılarıyla ortaya çıkmış olan bu maya bizim için çok değerli” dedi.

whatsapp-image-2024-06-27-at-10-56-38.jpeg

PANELDE DERVİŞ’İN ÇALIŞMALARI VE KİŞİLİĞİ KONUŞULDU

Törenin devamında, Sabancı Üniversitesi Kurumsallaşma ve Toplumsal Katkı Süreçlerinden Sorumlu Rektör Yardımcısı ve İstanbul Politikalar Merkezi Direktörü Prof. Dr. Fuat Keyman’ın moderatörlüğünde bir panel gerçekleştirildi. Panelde Bilgi Üniversitesi Öğretim Üyesi ve ekonomist Prof. Dr. Asaf Savaş Akat, Atılım Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyelerinden Prof. Dr. Celal Göle ve Prof. Dr. Fuat Keyman, Kemal Derviş’in ekonomi, küreselleşme, sosyal demokrasi, dostluk ve Türkiye-Avrupa Birliği ilişkileri üzerindeki etkilerini katılımcılarla paylaştılar.

Prof. Dr. Asaf Savaş Akat, Kemal Derviş'in iktisadi politikalarına olan duyarlılığını ve adaletli gelir dağılımına olan inancını vurgularken, Prof. Dr. Celal Göle, Derviş’in sevgi dolu kişiliğini ve dostluklarına verdiği önemi anlattı. Prof. Dr. Fuat Keyman ise, Derviş’in Türkiye ve Avrupa Birliği ilişkilerine yaptığı katkılara değinerek, “Küresel düzenin, Avrupa'nın ve Türkiye'nin daha iyi yönetilmesi için çok önemli katkılar veren sevgili dostum Kemal Derviş'in eksikliğini bugünün dünyasında çok daha fazla hissediyoruz” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN