Galatasaray Beşiktaş maçı muhtemel 11'leri

Galatasaray Beşiktaş maçı muhtemel 11'leri

Galatasaray Beşiktaş maçı muhtemel 11 belli oldu. Derbi mücadelesi öncesinde merak edilen Galatasaray Beşiktaş muhtemel 11 detayları haberimizde. Galatasaray Beşiktaş maçı canlı anlatımla Karar.com adresinde olacak.

Spor Toto Süper Lig’in 32. haftasında dev derbide Galatasaray ile Beşiktaş karşı karşıya gelecek.

Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena’da oynanacak karşılaşmada hakem Mete Kalkavan düdük çalacak.

Saat 20:00’de başlayacak ve Lig TV’den naklen yayınlanacak karşılaşma ile ilgili tüm detaylar Karar.com’da olacak.

LİGDE GALATASARAY ÖNDE

Galatasaray ile Beşiktaş arasında ligde yapılan 115 karşılaşmada ise genel toplamda olduğu gibi sarı-kırmızılı takımın üstünlüğü bulunuyor.

İki takım ligde 115 kez karşı karşıya geldi, Galatasaray 43, Beşiktaş ise 31 kez sahadan galip ayrıldı. Taraflar 41 maçta da eşitliği bozamazken, sarı-kırmızılılar 144, siyah-beyazlılar 120 gol attı.

BEŞİKTAŞ SON 11 MAÇTA 1 KEZ YENEBİLDİ

Beşiktaş, Galatasaray ile yaptığı tamamı Süper Lig’e dahil son 11 derbiden sadece sonuncusunu kazanabildi.

Rakibi karşısında 30 Nisan 2011 tarihinde BJK İnönü Stadı’nda 2-0’lık sonuçla galip gelen siyah-beyazlılar, daha sonraki 10 maçta 7 kez yenildi, 3 kez de berabere kaldı, taraftarlarına 3 puan hediye edemedi. Beşiktaş, bu sezonun ilk yarısında Atatürk Olimpiyat Stadı’ndaki derbiyi 2-1 kazanarak, uzun süren hasretine son verdi.

GALATASARAY AVRUPA, BEŞİKTAŞ ŞAMPİYONLUK İÇİN

Fenerbahçe ile girdiği şampiyonluk yarışında en kritik virajını Galatasaray derbisinde dönecek olan Beşiktaş, bu maçı kazandığı takdirde mutlu sona ulaşmak için en zor maçını geçmiş olacak.

UEFA Fair Play kurallarına uyulmadığı gerekçesiyle Avrupa kupalarından 1 yıl men cezası alan Galatasaray ise bu cezasını önümüzdeki yıl çekip bir an önce kurtulabilmek için Ziraat Türkiye Kupası’nı kazanmak ya da ligde 5. olmak zorunda. Karşılaşma sarı kırmızılılar için de hayati bir önem taşıyor.

GALATASARAY’DA KRİTİK 2 EKSİK

Galatasaray’da derbi öncesi iki savunma oyuncusunun sakatlığı bulunuyor.

Sarı-kırmızılı ekipte Spor Toto Süper Lig’in 29. haftasında Türk Telekom Arena’da yapılan Çaykur Rizespor karşılaşmasında sakatlanan ve ikisi Türkiye Kupası müsabakası olmak üzere 6 karşılaşmayı kaçıran Aurelien Chedjou, derbide de takımını yalnız bırakacak. Galatasaray’da hafta içinde Çaykur Rizespor ile yapılan Türkiye Kupası yarı final rövanş maçının son bölümünde sakatlanan Semih Kaya da sahadaki yerini alamayacak.

BEŞİKTAŞ’TA AYNI KADRO

Şampiyonluk yarışındaki en zorlu rakibi ile karşı karşıya gelecek olan Beşiktaş, Galatasaray derbisini kazanarak şampiyonluğa bir adım daha yaklaşmak istiyor.

Teknik direktör Şenol Güneş’in as 11’ini bozması beklenmezken sakatlığı devam eden Veli Kavlak’ın bu maçta kadroya girmesi beklenmiyor.

MUHTEMEL 11’LER

Galatasaray: Muslera, Koray Günter, Denayer, Hakan Kadir Balta, Carole, Selçuk İnan, Emre Çolak, Sinan Gümüş, Sneijder, Yasin Öztekin, Podolski

Beşiktaş: Tolga, İsmail, Tosic, Marcelo, Beck, Atiba, Oğuzhan, Quaresma, Sosa, Olcay, Mario Gomez

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN