Fenerbahçe: Galatasaray maçının ertelenmesini biz talep ettik

Fenerbahçe: Galatasaray maçının ertelenmesini biz talep ettik

Fenerbahçeli yönetici İlhan Ekşioğlu, derbi maçın ertelenmesi yönünde karar verilmeden önce Aziz Yıldırım'ın, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören'i arayarak, maçın ertelenmesini talep ederek ülke menfaatleri doğrultusunda hareket ettiklerini söyledi. Mahmut Uslu ise maçın seyircisiz oynanmasının manasız olacağını söyledi.

Galatasaray-Fenerbahçe derbisinin yüksek güvenlik tehdidi sebebiyle ileri bir tarihe ertelenmesinin ardından Fenerbahçeli yönetici İlhan Ekşioğlu, Twitter hesabından açıklamalarda bulundu.

Maçın ertelenme kararının verilmesinden önce Aziz Yıldırım'ın TFF yetkilileri ve valiyle bir görüşme gerçekleştirdiğini belirten Ekşioğlu, "Başkanımız tarafından TFF başkanı aranarak maçın oynanmamasının daha uygun olacağı belirtilmiştir. Bunun üzerine TFF başkanı gerekli görüşmeleri yapacağını söyledi ve geri dönerek valiliğin de aynı görüşte olduğunu bildirdi. Maç terörden dolayı seyircisiz olarak açıklandığından bunun oynanmaması ülke menfaatinin bizim menfaatimizden üstün olduğunu düşündüğümüzden, seyircisiz oynama her ne kadar bizim lehimize görünse de Fair play için oynanmamasının daha doğru olacağı kanaati ile tehir olmasını istedik. Ülkemiz için hayırlısı olsun" açıklamalarında bulundu.

SEYİRCİSİZ OYNAMAK MANASIZ

Fenerbahçe Kulübü Genel Sekreteri ve Basın Sözcüsü Mahmut Uslu da, güvenlik tehlikesi olan maçın seyircisiz oynanmasının manasız olduğunu söyledi.

Mahmut Uslu'nun erteleme kararı sonrası, "Biz de Arena'da seyircili oynamak istiyoruz. Seyircisiz oynamak anlamsız. Madem bir güvenlik tehlikesi var, sağlıklı olan maçın ertelenmesiydi. Ayrıca; seyircisiz oynayıp da maçı kazansak, ligin sonunda şampiyon olduğumuzda bunu anlatamazdık. Bu durumu izah etmek zor olurdu" dediği öğrenildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN