EURO 2016'ya sayılı günler kala A Milli Takım'ın da bulunduğu D grubunu tanıyalım

EURO 2016'ya sayılı günler kala A Milli Takım'ın da bulunduğu D grubunu tanıyalım

KARAR, EURO 2016'ya sayılı günler kala turnuvada mücadele edecek 24 ülkenin milli takımlarını analiz ediyor. ‘Her şey bitti’ dendiği anda EURO 2008'deki gibi ‘Biz bitti demeden bitmez’ sloganını hayat geçirerek Fransa'ya giden Milli Takımımız, bir kez daha mucize arıyor. Ardalı, Hakanlı, Emre Morlu Ay-Yıldızlılar Fatih Terim yönetiminde rakiplerin korkulu rüyası olacak, kupa için mücadele edecek.

[Karar]

HASAN ALPEREN DELİBAŞ

EURO 2016'YA DOĞRU - 4

Türkiye, her büyük turnuvayı televizyondan izlemekten sıkılmıştı, Fransa elemelerinde de ‘Yine mi?’ diye soruluyordu ki, mucize gerçekleşti ve A Milli Futbol Takımı Avrupa Şampiyonası’na gidiyor. Tüm ülkeler bu başarıdan, ‘pes etmemezlikten’ sonra Ay-Yıldızlılardan çekiniyor. Nedeni ise, Fatih Terim’in elemelerde ilk üç maçta galibiyet alamamasına rağmen sonra oynadığı 7 maçta mağlubiyet görmeyerek ‘taş gibi’ olduğunu gösteren bir kadroya sahip olması.

16-06/06/resimid_3177554.jpg

Milli Takımımızda Arda Turan, Hakan Çalhanoğlu, Emre Mor, Selçuk İnan, Volkan Şen gibi kariyerinin zirvesinde olan isimlere umut bağlanıyor. Belki de 2002 Dünya Kupası’nın ardından yakalanan en iyi jenerasyon ve gençlerle dolu bir kadro olarak da göze çarpıyor. Fatih Terim, yaptığı açıklamalarla ‘Finale gidebiliriz’ mesajını sık sık veriyor. Turnuva öncesinde yapılan 5 hazırlık maçında da 4 galibiyet alan, sadece İngiltere’ye deplasmanda kaybeden Türkiye’nin başarılı olacağını düşünen kişilerin sayısı da bir hayli fazla.

80 MİLYON GÜVENİYOR

Turnuvanın en dişli grubu olarak gösterilen D Grubu’nda Çek Cumhuriyeti, İspanya ve Hırvatistan ile kozlarını paylaşacak milliler, tüm maçlarını kazanmanın hayalini kuruyor. 23 kişilik kadrodaki her isim ve 80 milyonluk Türkiye de Ay-Yıldızlılardan en az yarı final bekliyor, ve oyuncularına güveniyor.

16-06/06/2078.jpg

'EN TANIDIK' ÇEKLER

Hem EURO 2016 elemelerinde aynı grupta bulunduğumuz, hem EURO 2008’de mucizevi bir maç sonunda elediğimiz, hem de Türkiye liglerinde mücadele etmiş birçok oyuncunun formasını giydiği Çek Cumhuriyeti, turnuvada ne yapacağı belli olmayan takımlardan bir tanesi. Elemelerde İzlanda ile sürpriz bir çıkış yapan Çekler’in kadrosunda Tomas Necid, Tomas Sivok, Michal Kadlec gibi isimler bulunuyor. Oyun olarak sürekli hücumu düşünen Pavel Vrba’nın öğrencileri, takımın tecrübeli futbolcusu Tomas Rosicky’e güveniyor. Çekler bu turnuvada ise başarılı grafikleri ile dikkat çekiyor. 1996 ve 2004 Avrupa Şampiyonası’nda final oynayan Çek Cumhuriyeti, Çekoslavakya ismine sahipken bir de şampiyonluk yaşamıştı.

16-06/06/european-qualifiers-round-up.jpg

'YENİ İSPANYA' KARŞIMIZDA

Son iki Avrupa Şampiyonu ve 2010 Dünya Kupası’nın sahibi İspanya, bu başarılarında pay sahibi olan birçok oyuncusundan yoksun olarak Fransa’ya gidiyor. Yeni kadrosuyla sahneye çıkacak Matadorlar’da teknik direktör Vicente Del Bosque Diego Costa, Juan Mata, Fernando Torres, Xavi, Santi Cazorla gibi isimleri şampiyonaya götürmedi. 35 yaşındaki Aduriz ile gol yollarında etkili olmaya çalışacak olan İspanya, son 10 senede olduğu gibi yine katıldığı turnuvanın favorilerinden biri olarak gösteriliyor. Halkına, son Dünya Kupası’nda yaşanan hayal kırıklığını unutturmak isteyen İspanyollar elemelerde sadece Slovakya’ya yenilmişti ve ‘hazır olduklarını’ göstermişti. Ne yapacağı en çok merak edilen takımlardan olan İspanya ile Türkiye arasındaki maç 17 Haziran’da oynanacak.

16-06/06/croatia-cropped_31el174ajahs1ba1oqcf6sn58.jpg

HIRVATLAR BİZİM GİBİ

İlk kez katılanlar, favoriler ve sürpriz yapabilecekler olarak üç kategoriye ayrılan Avrupa Şampiyonası’nın sürpriz yapabilecekler kategorisinde yer alan Hırvatistan, kalitesini ispatlamak istiyor. Barcelona’da forma giyen Ivan Rakitic, Real Madrid’de oynayan Luka Modric gibi iki yıldız oyuncudan kurulu orta sahası, ileride Juventus’taki Manduzikic’iyle bilinen Hırvatlar, bu özellikleriyle A Milli Futbol Takımı’na da benziyor ve benzetiliyor. Oynadığı dengeli oyunla bilinen Hırvatistan’ın en önemli eksiği ise yine ‘bizim gibi’ savunmada. Sol beki bulunmayan Mavi-Beyazlı ekip, stoper de de henüz kimi oynatacağına karar vermiş değil. 12 Haziran’da onlara karşı vereceğimiz mücadele de merakla bekleniyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN