Fatih Terim: Bu Milli Takım çok sevilecek

Fatih Terim: Bu Milli Takım çok sevilecek

İmparator Fatih Terim, ay-yıldız ekibimize olan inancını böyle dile getirdi.

Başlamasına çok az bir süre kala EURO 2016 heyecanı yavaş yavaş tüm yurdu etkisi altına almaya başladı... 10 Haziran’da Fransa’da start alacak dev organizasyon öncesi Milli Takımımız’da keyifler yerinde...

Habertürk'ün haberine göre ilk maçında 12 Haziran Pazar günü TSİ 16:00’da Hırvatistan ile karşı karşıya gelecek olan Ay-Yıldızlılar’a güven tam... Hem Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim hem de milyonlarca vatandaşımız, Milliler’in turnuvaya renk katıp ellerinden gelenin en iyisini yapacaklarına ve sonuna kadar gideceklerine inanıyor...

İmparator, oyuncularına olan bu inancını övgü dolu kelimelerle de ifade ediyor. Son hazırlık maçında Slovenya’yı Burak Yılmaz’ın golüyle 1-0 mağlup ederek ‘kazanma alışkanlığı’nı sürdüren Ay-Yıldızlı ekibimizin tecrübeli teknik direktörü Fatih Terim, “Türkiye bu takımı sevdi. Turnuva başladıktan sonra daha da çok sevecek. Bu çok net. Bu çocuklar da bu ülkeye ve formaya layık olmak için daha da çok çalışacak” diye konuştu.

‘ÇOK İYİYİZ AMA ÇOK DAHA İYİ OLMALIYIZ’

EURO 2016’da hazırlık sürecinin üzerinde bir performans ortaya koymaları gerektiğini belirten başarılı teknik adam, “Şampiyonada performansımızı çok daha üst seviyelere çekmeliyiz. Çekmek zorundayız. Turnuvanın en güçlü grubundayız. Çok sağlam rakiplerle karşılaşacağız. Çok iyiyiz ama çok daha iyi olmalıyız. Daha güçlü, daha hızlı olmalıyız. Kusursuz bir futbol oynamalıyız” dedi. Oyuncuları tatlı-sert bir şekilde uyaran Terim, “Bu tür şampiyonaların havası başka olur. Çok iyi yoldayız. Slovenya maçında zaman zaman kötü oynadık ama kazanmak güzel. Fakat turnuva başlayana kadar özellikle mücadele gücümüzü yükseltmemiz gerek” ifadelerini kullandı.



'CENK'İ RİSKE ETMEDİM'

Fatih Terim, gerek Beşiktaş gerekse Milli Takım formasıyla başarılı bir performans ortaya koyan Cenk Tosun’u Slovenya önünde riske etmek istemediğini söyledi. Terim, “Cenk’i bilerek sokmadım çünkü bileğinde ufak bir arıza vardı. Düşünülenin de üzerinde oldu. Riske etmek istemedim. Burak’ın performansı da bizim açımızdan çok önemli ” diye konuştu.

ŞEN'E KART UYARISI

Slovenya maçında görülen gereksiz sarı kartlar Fatih Terim’i sinirlendirdi. Özellikle hakeme itirazdan sarı kart gören Volkan Şen’i uyaran Terim’in, böyle gereksiz kartların turnuvada çok başlarını ağrıtacağını dile getirdiği ve F.Bahçeli futbolcuyu bu konuda dikkatli olması konusunda uyardığı öğrenildi.

'DENİZ'DE BOĞULDUK

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, İngiltere maçı hakkında konuşurken hakem Deniz Aytekin’i de pas geçmedi... Ay-Yıldızlılar’ın genel performansı hakkında yorum yapan ve 2-1 yenildiğimiz İngiltere maçından da bahseden Terim, “İngiltere’yi yeniyorduk ama hakem Deniz Aytekin müsaade etmedi. O maçta ‘Deniz’de boğulduk” dedi. Türk asıllı Alman hakem Deniz Aytekin, 22 Mayıs’ta Manchester’da oynanan maçta İngilizler’in ilk golündeki bariz ofsaytı görmemişti. Aytekin’in İngilizler lehine verdiği penaltı için de ‘hediye’ yorumları yapılmıştı.

'KAZANMAYA ALIŞTIK'

‘İmparator’, Slovenya galibiyeti sonrası ‘kazanma alışkanlığı’na vurgu yaptı. 2016’da toplam 7 hazırlık maçı yapan ve bunların 6’sını kazanıp sadece İngiltere deplasmanında şanssız bir yenilgi alan Ay-Yıldızlı ekibin başarılı teknik direktörü Terim, “Ciddi bir sakatlık vermeden kazanmak sevindirici... Galibiyet her zaman güzeldir. Dolayısıyla kazanma alışkanlığımızın devam etmesi açısından Slovenya galibiyeti önemliydi. Ama tabii performansımızı daha üst seviyelere çıkarmalıyız. En önemli şeylerden biri de turnuvalara moralli gitmektir” dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN