Esad rejimi ile YPG Kamışlı'da ateşkese vardı

Esad rejimi ile YPG Kamışlı'da ateşkese vardı

Suriye'nin kuzeyinde, PYD'nin özerklik ilan ettiği bölgede yer alan Kamışlı'da, Esad rejimi ile YPG'liler yoğun çatışmaların ardından ateşkes konusunda uzlaştı. AFP, anlaşmaya Cuma akşamı varıldığını belirtti.

Fransız haber ajansı AFP, hem Esad yönetimi hem de YPG yetkililerin verdiği bilgilere dayandırdığı haberinde ateşkes üzerinde uzlaşıldığını, tartışmalı konularla ilgili görüşmelerin ise sürdüğünü bildirdi. AFP, anlaşmaya Cuma akşamı varıldığını belirtti.

"GÖRÜŞMELER SÜRÜYOR"

Ajans, Esad yönetimi ve YPG temsilcilerinin Kamışlı'da ordu kontrolünde bulunan havaalanında bir araya geldiğini ve sorunlarla ilgili nihai çözüm bulununcaya kadar bir ateşkese vardıklarını bildirdi. Şam'dan AFP'ye konuşan bir güvenlik yetkilisi, Cumartesi günü de bir toplantı gerçekleştirileceğini söyledi.

İsmi verilmeyen bu kişi, toplantıdaki gündemin tarafların elindeki esirlerin değiş tokuşu ve Kürt güçlerin, yönetimden aldığı bazı mahallelerin geri verilmesi olduğunu belirtti. AFP, Cumartesi sabah itibariyle kent sokaklarında iki taraftan da az sayıda savaşçının ortalıkta göründüğünü söyledi. Fiili olarak ilan edilmiş olan Rojava Asayiş Genel Yönetimi de ateşkesle ilgili bir bildiri yayımladı.

Yönetim, 'bölgedeki kanaat önderleri ve aşiret liderlerinin girişimleri üzerine, sorunların çözüme kavuşturulması için ateşkes ilan ettiklerini, fakat kışkırtma veya ateşkesi ihlal eden bir girişim olduğu durumda sert bir yanıt vereceklerini' açıkladı. YPG'li güçler, üç gün süren çatışmalarda kendilerinden 10, Esad ordusu ve yönetim yanlısı kuvvetlerden 31 kişinin yanında 17 de sivilin öldüğünü açıkladı.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN