Zorunlu trafik sigortasında azami prim artışı belli oldu

Zorunlu trafik sigortasında azami prim artışı belli oldu

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu, zorunlu trafik sigortası primlerinde yeni bir düzenlemeye gitti. Buna göre, eylül ayından itibaren trafik sigortası primlerinde yüzde 2'lik bir artış olacak.

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun yayımladığı genelgeyle, zorunlu trafik sigortası primlerinde yapılacak artışın oranı belirlendi. Genelgeye göre, 2024 yılı ağustos ayında uygulanan azami primler, eylül ayı itibarıyla yüzde 2 oranında artırılarak uygulanacak.

SEDDK, bu kararını, Karayolları Motorlu Araçlar Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortasında Tarife Uygulama Esasları Hakkında Yönetmelik'teki geçici maddeye dayanarak aldı.

Genelgede "Madde 1-14/07/2007 tarih 26582 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Karayolları Motorlu Araçlar Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortasında Tarife Uygulama Esasları Hakkında yönetmeliğin geçici 11. maddesinin ikinci fıkrası uyarınca 2024 yılı ağustos ayında araç grubu ve kullanım türüne göre uygulanan azami primler, 2024 yılı eylül ayı için yüzde 2 artırılarak uygulanır" ifadesine yer verildi.

Uygulama, 1 Eylül itibarıyla başlayacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN