Zirve değişti: İşte Türkiye'de en çok satan 5 pikap modeli! Bunlar SUV araçları aratmıyor

Zirve değişti: İşte Türkiye'de en çok satan 5 pikap modeli! Bunlar SUV araçları aratmıyor

Piyasada alıcıların tercihlerine göre zirve değişti. İşte Türkiye’de en çok satan 5 pikap modeli. Bakın artık hangileri tercih ediliyor?

Son yıllarda SUV konforunda pikaplar, Türkiye'de oldukça fazla tercih edilen araç tiplerinin başında geliyor. Konforları ve araziye uygun dayanıklılıkları sayesinde, bu araçlar uzun ömürlü ve pratik bir tercih olarak öne çıkıyor. 2020’den itibaren yapılan araştırmalarda, Türkiye’de en çok satan pikap modelleri arasında ciddi değişiklikler gözlemlenmeye başlandı.

2020 YILINDA TÜRKİYE’NİN EN ÇOK SATAN PİKAP MODELLERİ

Arabam.com'un 2020 yılında yayınladığı rapora göre, Türkiye’de en çok satan pikap modelleri şu şekilde sıralanmıştı:

  • Mitsubishi L200 Pickup: 3.962 adet
  • Ford Ranger Pickup: 717 adet
  • Toyota Hilux Pickup: 714 adet
  • Volkswagen Amarok Pickup: 640 adet
  • Nissan Navara Pickup: 345 adet
  • Isuzu D-Max Pickup: 294 adet

2024 YILINDA ZİRVEYE KİMLER YERLEŞTİ?

Son yapılan araştırmalar, zirvede önemli değişiklikler olduğunu ortaya koydu. Duvar Gazetesi'nden Erkan Ersöz'ün haberine göre, 2024 yılında Türkiye’de en çok satan pikaplar şu şekilde sıralanıyor. Özellikle Mitsubishi markası, 4 yıl sonra listeye giremeyerek büyük bir sürpriz yaşattı. İşte 2024 yılında Türkiye'de en fazla satışa ulaşan 5 pikap modeli:

Ford Ranger

ford-ranger.jpg

Toyota Hilux

toyota-hilux.jpg

SsangYong Musso Grand

ssangyong-musso-grand.jpg

Volkswagen Amarok

volkswagen-amarok.jpg

Isuzu D-Max

isuzu-d-max.jpg

2024 YILINDA PİKAPLARIN TERCİH NEDENLERİ

2024 yılı itibarıyla Ford Ranger ve Toyota Hilux, uzun yıllardır Türk tüketicisinin favorileri olmaya devam ediyor. SsangYong Musso Grand, son yıllarda listede kendine yer bulmuş ve dikkat çekici bir yükseliş göstermiştir. Volkswagen Amarok ve Isuzu D-Max ise yıllardır piyasada sağlam bir yer edinmiş ve kullanıcılar tarafından tercih edilmeye devam etmektedir.

Pikap segmentindeki bu değişimler, SUV konforunda ve arazi aracı özelliklerine sahip araçların artan popülaritesini yansıtıyor. Türkiye'de pikap pazarının dinamikleri, konfor, dayanıklılık ve teknolojik özelliklerin önemli rol oynadığını gösteriyor. Bu trendlerin gelecekte de devam etmesi ve yeni modellerin piyasada daha fazla yer bulması bekleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN