Zenginler için altın depolama tesisi kuruldu! 10 bin ton gümüş, 500 ton altın alıyor: Bakın nereye kuruldu?

Zenginler için altın depolama tesisi kuruldu! 10 bin ton gümüş, 500 ton altın alıyor: Bakın nereye kuruldu?

Zenginler bu altınları nerede biriktiriyor diye düşünmenize gerek kalmadı. Zenginler tüm varlıklarını burada saklayacak. 10.000 ton gümüş, 500 ton altın kapasitesi bulunuyor o tesis bakın nerede yer alıyor? İşte zenginlerin altın deposu tesisin detayları…

Tüm zenginler mal varlıklarını artık bu depoda saklayacak. Zengin yatırımcılarım artan altın talebinin güvenli depolama alanı ihtiyacını ortaya çıkarttığı belirtilirken dünya gelinin genelinde yıllık gümüş arızanın üçte birinden fazlasını merkez bankalarının 2023'ü depoladığı altın miktarının ise yarısını alabilecek kapasiteye sahip bir depolama alanı inşa edildi.

ZENGİNLER ALTINA YÖNELİYOR

Dünyada enflasyonuz ortama göz attığımızda daha çok kazanca sahip olan zenginler yeni yatırım aracı olarak altına tercih ediyor. Yüksek güvenilirlikli depolama alanlarına ihtiyaç duyan zenginlerin altın depolama alanlarına duyduğu ihtiyaç ile birlikte yüksek güvenlikle yeni bir alan inşa edildi.

Dünya Altın Konseyi'nin "hesaplama değişikliği" Türkiye'nin sırasını değiştirdi - Bloomberg HT

İnşası Singapur'da yapılan dev depolama tesisi zenginlerin altınlarına saklamak için kaçınılmaz bir adres olacak. CNBC-e haberinde yer alan bilgiler doğrultusunda The Reserve adı verilen yeni tesisin 10000 ton Gümüş ve 500 ton altın saklama kapasitesine sahip olduğu aktarıldı. Silver Bullion tarafından inşa edilen depolama tesisi 180.000 metrekare büyüklüğündedir. Şirketin daha önceden hizmet sağladığı kasanın dolması ile birlikte şirket yeni tesis müşterilerinden yoğun ilgi görüyor. Daha fazla kafaya ihtiyaç duyulduğunu aktaran firma kurucusu Gregor Gregersen, "Aldığımız geri bildirimler, daha fazla kasa ihtiyacımız olduğunu gösteriyor" sözlerini aktardı.

ALTIN REKORA KOŞUYOR

Geçtiğimiz haftalarda 2.500 doların üzerine çıkarak rekor kıran ons altın gümüşte de %20'nin üzerine yükseldi. Asya Kıtası'nda altın talebine olan artış ile birlikte tezgah üstü piyasada alım var son 125 yılın en iyi ikinci çeyreği verileri oldu.

Türkiye'nin kaç ton altın rezervi var? Merkez Bankası rezervleri ne kadar | Türkiye Ekonomisi Haberleri

2023 yılı doğrultusunda 450 tona ulaşan alımlar ile birlikte 2024 yılında bu rakamın daha da artması bekleniyor. Yoğun talep ile birlikte artan jeopolitik riskler göz önüne alındığında Merkez Bankası alımlarının Çinli tüketicilerin ilgisiyle beslendiği aktarıldığı.

DÜNYA KÖTÜYE GİDİYOR

Hong Kong merkezli Precious Metals Insights Genel Müdürü Philip Klapwijk, insanların ekonomik ve politik açıdan dünyanın gidişatından memnun olmadığını belirterek bu nedenle altın olan talebin arttığını söyledi.

Merkez Bankası rezervleri 104 milyar 352 milyon dolar oldu haberi - FinansGündem.com

Altının fiziki olarak tutulması riskler taşırken, karşı tarafın taahhüdünü yerine getirememe olasılığından arınmış olarak da görülüyor. JPMorgan analistleri, pandemi sonrası “mahremiyet” ve “somut” gibi kavramlarda artış olduğunu, yatırımcılar için daha önemli hale geldiğini belirtti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN