Yeni ekonomi paketi hazırlanıyor: Milyonlarca lira kazananların vergi yükü artabilir

Yeni ekonomi paketi hazırlanıyor: Milyonlarca lira kazananların vergi yükü artabilir

Yeni ekonomi paketiyle birlikte Türkiye'de vergi sisteminde köklü değişiklikler bekleniyor. Özellikle yüksek gelirli bireyler ve lüks yaşam sürenler daha yakından takip edilecek. Sanatçılar, sporcular ve kuyumcular gibi meslek grupları başta olmak üzere, milyonlarca lira kazanan ancak vergi ödemesi düşük olan herkesin vergi yükü artabilir.

Sabah'tan Zübeyde Yalçın'ın haberine göre, TBMM Başkanlığı’na sunulması beklenen düzenleme kapsamında milyon dolarlık ev ve arabaları olmasına rağmen hiç vergi vermeyen gruplar vergilendirilecek. Sanatçılardan sporculara, kuyumculara kadar birçok kesim artık mercek altında.

MİLYONLARCA LİRA KAZANANLAR MERCEK ALTINDA

Yetkililer, "Az kazanandan az, çok kazanandan çok vergi" prensibiyle hareket edeceklerini söyleyerek vergi adaletini sağlamayı amaçlıyor. Lüks evlerde oturan, lüks arabalara binen ve vergi ödemeleri düşük olan gruplar yakın takibe alındı.

TBMM'nin 1 Ekim'de açılması ile gündeme gelecek yasa tekliflerine ilişkin çalışmalar devam ederken, ikinci bir ekonomi paketinin de yeni yasama yılıyla birlikte gündeme gelecek.

SANATÇI, SPORCU, KUYUMCU...

AK Parti kurmaylarının “Az kazanandan az, çok kazanandan çok vergi” alınacak bir sistem kuracaklarına yönelik ifadeleri izlenirken, açıklamalar şöyle oldu

“Kayıt dışılığa son vereceğiz. Herkes kazandığının vergisini ödeyecek. Yeni yasa teklifinde buna dönük önlemler olacak. Bakıyorsunuz milyonlarca liralık bir arabaya biniyor. Lüks içinde bir hayatı var ama vergi ödemiyor. Bu grupları tek tek inceliyoruz. Sanatçı, sporcu, kuyumcu ya da başka gruplar ilgili detaylı bir çalışma yapılacak. Onların kayıt dışılığının önüne geçilecek.”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN