Uçaklar değil fiyatlar uçacak! Bakan Uraoğlu tarih verdi: 4 Bin TL'ye kadar çıkabilir

Uçaklar değil fiyatlar uçacak! Bakan Uraoğlu tarih verdi: 4 Bin TL'ye kadar çıkabilir

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, uçak biletlerindeki fiyatlara ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Bakan, Uraloğlu, tarih vererek fiyatların tavan yapma ihtimalini anlattı. İşte konuya ilişkin detaylar…

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, DEM Parti Diyarbakır Milletvekili Serhat Eren'in, uçak seferlerinin iptallerine ve bilet fiyatlarına ilişkin yazılı soru önergesini yanıtladı. Bakan Uraloğlu, 2.024 yılının mart sonu itibari ile uçuş iptali için 1413 kişinin başvuru yaptığını açıkladı. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından belirlenen hakların yolculara sunulmaması durumunda, akşam söz konusu işlemlerin mevzuatta yer alan hükümlere uygun şekilde yapılmasının sağlandığını, teknik ya da operasyonel nedenlerden ortaya çıkan iptallerde, işletmelerin yolculara tazminat ödemesinin sağlandığını belirtti.

yeni-proje-1-002.jpg

TAVAN FİYATLAR BAKANLIKLA KOORDİNELİ BELİRLENİYOR

Bilet ücretlerinde tavan fiyat uygulamasının Bakanlıklarının koordinesinde yapıldığına işaret eden Uraloğlu, şunları kaydetti:

"İç hat direkt uçuşlarda bilet tavan fiyatı, 1 Mayıs-31 Temmuz 2024 tarihleri arasında bir uçuştaki biletlerin yüzde 80'i için 2 bin lira, bu biletlerin satılması sonucunda kalan yüzde 20'lik kısım için ise 3 bin 250 lira uygulanacaktır. 1 Ağustos 2024 tarihinden itibaren de bir uçuştaki biletlerin yüzde 80'i için 2 bin 500 lira, bu biletlerin satılması sonucunda kalan yüzde 20'lik kısım için 4 bin lira olarak uygulanacaktır."

yeni-proje-2-002.jpg

DETAYLARI KENDİLERİ BELİRLİYORLAR

Hava yolu işletmelerinin serbest piyasa koşullarında faaliyet gösteren ticari kuruluşlar olduğunu vurgulayan Uraloğlu, "Hava meydanlarına uçuş başlatılması, ilave hat konulması, uçuş saatlerinin değiştirilmesi, aktarmalı-aktarmasız uçuş ile seferlerin icra edilmesi gibi hususlar hava yolu işletmelerinin kendi uhdelerinde olup hava yolları, filo yapıları, filo müsaitliği, slot saatleri ve filolarında bulunan hava araçlarının bağlantıları çerçevesinde uçuş saatlerini kendileri belirleyerek talepte bulunmaktadır." ifadesini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN