Türkiye'ye güzel haber yolda! O dağın adı hep terörle anılıyordu: Gabar'dan 5 kat daha fazla petrol olduğu ortaya çıktı!

Türkiye'ye güzel haber yolda! O dağın adı hep terörle anılıyordu: Gabar'dan 5 kat daha fazla petrol olduğu ortaya çıktı!

Türkiye için yeni bir güzel haber geldi. Uzun yıllar terörle anılan o dağ teröristlerden arındırılmıştı. Şimdi de ülke ekonomisine katkı sağlayacak bir gelişme ile gündem oldu. O dağ da Gabar’dan 5 kat fazla petrol olduğu öğrenildi. İşte konuya ilişkin detaylar…

Uzun yıllar terörün bulunduğu ve Şırnak'ın Beytüşşebap ve Hakkari ilimiz arasında yer alan Kato Dağı, terörden arındırıldı ve yeni projelerin merkezi haline geldi. Öyle ki Kato Dağı’nda petrol arama çalışmalarına odaklanıldı. Bu gelişme ile beraber Gabar ve Cudi Dağı’ndan sonra Kato Dağı’nda da yoğun şekilde çalışmalar başlayacak.

yeni-proje-10-001.jpg

ÖNEMLİ BİR PETROL REZERVİ KEŞFEDİLMESİ BEKLENİYOR

Halk TV'de yer alan habere göre, 2022 senesinden beri Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO), Kato Dağı’nda sondaj çalışmaları sürdürüyor. Son zamanlarda çalışmalara hız kazandırılırken Kato Dağı'nın altının petrol dolu olduğu düşünülerek yapılan bu çalışmaların sonucunda, bölgeden önemli bir petrol rezervi keşfedilmesi bekleniyor.

yeni-proje-12-001.jpg

Gabar ve Cudi Dağı’nda yapılan çalışmalar neticesinde günlük petrol üretim hacmi 40 bin varile ulaştı. Bu gelişme ile Türkiye’nin petrol arama ve üretim çalışmaları da hızlandı. Bu kapsamda özellikle Manisa, Konya, Adana, Adıyaman, Şanlıurfa, Diyarbakır, Siirt, Batman ve Şırnak illerinde petrol arama çalışmaları devam ediyor.

yeni-proje-11-001.jpg

yeni-proje-11-001.jpg

Petrol çalışmaları kapsamında TPAO'nun hedefi, 'Enerjide tam bağımsız Türkiye' vizyonuna ulaşmak için 2030 yılına kadar yoğun bir şekilde çalışmak.

yeni-proje-13.jpg

GABAR’DAN 5 KAT DAHA FAZLA

Tüm bunların yanı sıra edinilen bilgilere göre Kato Dağı’ndan beklenen petrol rezervinin Gabar’dakinden 5 kat fazla olduğu tahmin ediliyor. Söz konusu bu veri ise Türkiye'nin günlük petrol üretim hedefini 500 bin varile çıkartma potansiyeline işaret ediyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN