Türkiye'de fabrika kuran BYD atağa geçti! Yeni amiral gemisi Yangwang U7 gösterimde: Öyle bir fiyatı var ki...

Türkiye'de fabrika kuran BYD atağa geçti! Yeni amiral gemisi Yangwang U7 gösterimde: Öyle bir fiyatı var ki...

Çinli otomobil üreticisi otomotiv sektörünü ayağa kaldıracak yeni bir adım attı. BYD’nin bu yeni modeli araba tutkunlarını kendisine hayran bırakacak gibi görünüyor. İşte yeni amiral gemisi Yangwang U9…

BYD'nin yeni enerji amiral gemisi olan Yangwang U7, Çin'deki lansmanı öncesinde showroomlarda yerini aldı. “4 milyon lirayı aşan yeni enerji amiral gemisi sedan” olarak konumlandırılan bu model, 137.500 ABD doları (yaklaşık 4 milyon 320 bin TL) fiyat etiketiyle dikkat çekiyor. 3.095 tonluk boş ağırlığı, 270 km/s azami hızı ve sadece 2,9 saniyede 0'dan 100 km/s hıza ulaşabilmesiyle öne çıkan U7, otomotiv dünyasında ses getirmeye hazırlanıyor.

yeni-proje-4.jpg

Yangwang U9 süper otomobiliyle aynı e4 platformunda inşa edilen Yangwang U7, yeni DiSus-Z süspansiyon sistemiyle donatılmış. Bu sistem, geleneksel hidrolik amortisörleri elektrik motorlarıyla değiştirerek daha yumuşak sürüşler ve enerji geri kazanım yetenekleri sunuyor. Ayrıca, süspansiyon ayarlamalarının on milisaniye kadar kısa bir sürede yapılabilmesi, U7'nin sürüş dinamiklerini bir üst seviyeye taşıyor. Bu özellikler, aracın 0,195 Cd’lik düşük sürtünme katsayısına da katkıda bulunuyor.

yeni-proje-3.jpg

D SEGMENTİNE YENİ SOLUK

Tasarım açısından Yangwang U7, abartılı C şeklindeki far kümesi, LED şeritli farları ve kaputtaki kaburga çizgileriyle dikkat çekiyor. 5265 mm uzunluğa, 1998 mm genişliğe ve 1517 mm yüksekliğe sahip olan araç, 3160 mm’lik dingil mesafesiyle önemli bir D segmenti sedan olarak sınıflandırılıyor. Daha düz alt ızgara alanı ve tavana monte edilmiş lidar ünitesi gibi aerodinamik özellikler, aracın düşük sürtünme katsayısına ulaşmasına yardımcı oluyor.

Yangwang U7’nin yan profili, C sütunu tarafından çizgilere doğru incelen net bir A şeklinde girinti ve arka kalçalardaki yüksek yapısıyla sportif bir görünüm sunuyor. Bagaj kapağında Yangwang logosu ve elektrikle ayarlanabilir bir spoyler ile kesilen geçiş ışığı da aracın tasarımını tamamlıyor. Araç, kamera tabanlı ve geleneksel yan aynalarla gösterilmiş, bu da kamera seçeneğinin daha yüksek özellikli versiyonlar için ayrılmış olabileceğini düşündürüyor.

yeni-proje-2-001.jpg

BÜYÜLEYİCİ İÇ MEKAN

İç mekanında kırmızı ve siyah renk şeması, krom süslemeler ve T şeklinde sarmal kokpit tasarımıyla lüks ve yüksek teknolojili bir atmosfer sunan U7, tamamen dijital bir gösterge paneli, büyük bir merkezi kontrol ekranı ve ön yolcu için bir eğlence ekranı içeriyor. Ayrıca, panoramik tavan penceresi ve isteğe bağlı elektronik dikiz aynası gibi özellikler de bulunuyor.

Yangwang U7, dört elektrik motoruyla çalışıyor ve toplamda 1306 beygir gücü sağlıyor. 135,5 kWh’lik bıçaklı bataryası ile 800 km’ye kadar menzil sunan araç, performans ve enerji verimliliği konusunda da iddialı.

whatsapp-gorsel-2024-07-11-saat-10-33-36-9db8a1eb.jpg

Ek olarak, U7, üç lidar ünitesi, beş milimetre dalga boyu radarı ve 13 kamera içeren TianShen akıllı sürüş çözümüyle donatılmış. 508 TOPS gücünde bir bilgi işlem sistemi tarafından desteklenen bu gelişmiş sistem, kentsel ve otoyol NOA (Otopilotta Navigasyon) ve otomatik park etme özellikleriyle son teknoloji bir sürüş deneyimi sunuyor. Dört tekerlekten direksiyon sistemi sayesinde Yangwang U7’nin dönüş yarıçapı sadece 4,85 metre olarak belirlenmiş. Bu, BYD Seagull’un 4,95 metrelik dönüş yarıçapından daha iyi bir değer.

yeni-proje-1-002.jpg

TÜRKİYE'DE ÜRETİLECEK Mİ?

Türkiye'de 1 milyar dolarlık yatırımla fabrika kuracak olan BYD'nin yeni modeli Yangwang U7'nin Manisa'da kurulacak fabrikada üretilip üretilmeyeceği ise henüz netlik kazanmadı. BYD Türkiye Genel Müdürü İsmail Ergun, geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada Türkiye'de agresif bir şekilde büyüyerek önümüzdeki 3 yıl içinde en çok satan 3 markadan biri olmayı hedeflediklerini belirtti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN