Türkiye’de de onlarca şubesi bulunuyor! Pizza devinden şaşırtan iflas: Borçlarını ödeyemedi o şubeleri satışa çıkardı

Türkiye’de de onlarca şubesi bulunuyor! Pizza devinden şaşırtan iflas: Borçlarını ödeyemedi o şubeleri satışa çıkardı

Piyasanın zorlu şartlarıyla yüzleşen pizza devinden şaşırtan iflas haberi geldi. Borçlarını ödeyemeyen pizza devi, o şubelerini satışa çıkardı. Şirketin Türkiye’de de onlarca şubesi bulunması dikkat çekti. İşte detaylar…

Pizza Hut, ekonomik darboğazdan etkilenen ABD’deki franchise tarafında büyük bir sıkıntı yaşıyor. Zorlu koşullara daha fazla dayanamayarak, borçlarını kapatmak için 127 mağazasını satışa çıkarma kararı aldı.

İFLAS BAŞVURUSU VE MAĞAZA SATIŞI

nrn.com'da yer alan bilgilere göre, EYM Pizza LP, Temmuz ayında iflas başvurusunda bulundu ve finansal yeniden yapılandırma sürecinin bir parçası olarak Illinois, Indiana, Georgia, Güney Carolina ve Wisconsin'deki 127 mağazasının tamamını satıyor. Bu süreç, alacaklıların kurtarılmasını maksimize etmek amacıyla başlatıldı. EYM, bu satış sürecini kolaylaştırmak için M&A danışmanlık ve aracılık firması National Franchise Sales ile anlaştı.

pizza-hut-subelerini-satiyor-1.jpg

ALACAKLILARIN DURUMU

EYM Pizza'nın iflas başvurusunda iki alacaklı listelendi. Bu durum, Pizza Hut’ın finansal sıkıntılarının derinleştiğini gösteriyor. Ağustos ayında, EYM Pizza'nın kardeş şirketi EYM Chicken, Illinois, Indiana ve Wisconsin'deki çeşitli pazarlardaki yaklaşık 25 KFC restoranını da kapatmıştı. Kapanan KFC şubeleri, yeni sahiplerine kavuşana kadar kapalı kalacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN