Tesla'da işten çıkarmalar sürüyor! Çalışanlar adeta diken üstünde: Haziran ayına kadar sürecek

Tesla'da işten çıkarmalar sürüyor! Çalışanlar adeta diken üstünde: Haziran ayına kadar sürecek

Tesla CEO'su Elon Musk, işten çıkarmalara devam ediyor! Çalışanlar ise adeta diken üstünde! Haziran ayına kadar sürecek...

Tesla CEO'su Elon Musk, geçtiğimiz ay duyurduğu yüzde 10'luk işten çıkarma planlarını hayata geçiriyor. Reuters’ın kaynaklarına göre, Tesla'da süregelen işten çıkarmaların Haziran ayına kadar devam etmesi bekleniyor.

TESLA ÇALIŞANLARI TEDİRGİN

An expert dismantled a Tesla Model 3. He found poor design and manufacturing are squandering profits - Los Angeles Times

Nisan ayında işten çıkarılan eski Tesla Satış Temsilcisi Michael Minick, LinkedIn'de yaptığı paylaşımda, "Faturalarınızı ödeyip ödeyemeyeceğinizden emin olmadan her gün işyerinde diken üstünde yürüyoruz" diyerek işyerindeki gerginliği dile getirdi. Minick'in açıklamaları, Tesla çalışanlarının yaşadığı belirsizliği gözler önüne seriyor.

Tesla, son birkaç yılda önemli bir dönüşüm geçirdi. Bir zamanlar Silikon Vadisi'nde temiz enerji vizyonuyla tanınan şirket, artık Teksas'ta yapay zeka ve robot teknolojilerine odaklanmış durumda. Musk'ın robotaksi projelerine öncelik vermesi, çalışanlar arasında moral bozukluğuna neden oldu.

İŞTEN ÇIKARMALARIN KAPSAMI

Satış, insan kaynakları ve Supercharger bölümü de dahil olmak üzere geniş bir yelpazede gerçekleştirilen işten çıkarmalar, Tesla'nın 140 binden fazla çalışanını etkiliyor. Bloomberg’in haberine göre, Musk personel sayısında yüzde 20'lik bir daralma hedefliyor.

Tesla to build new battery factory in Shanghai - Manufacturing Today India

İŞTEN ÇIKARMALARIN ARDINDAKİ SEBEPLER

Musk, Tesla'nın gelecekteki projelerine odaklanmak ve maliyetleri azaltmak amacıyla bu işten çıkarmaları gerçekleştirdiğini belirtti. Robotaksi projeleri ve yapay zeka teknolojilerine yapılan yatırımlar, Tesla'nın stratejik öncelikleri arasında yer alıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN