TCMB ile Kore Merkez Bankası'ndan yeniden anlaşma

TCMB ile Kore Merkez Bankası'ndan yeniden anlaşma

TCMB ve Kore Merkez Bankası, Türk lirası-Kore wonu arasındaki swap anlaşmasını yeniledi. Yapılan açıklamada, bu anlaşmanın iki merkez bankası arasındaki iş birliğini daha da güçlendireceği belirtildi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) ve Kore Merkez Bankası, Türk lirası ile Kore wonu arasında gerçekleştirilen ikili para takası (swap) anlaşmasını yenileyerek finansal iş birliğini güçlendirme yolunda önemli bir adım attı. TCMB tarafından yapılan açıklamaya göre, anlaşma TCMB Başkanı Fatih Karahan ve Kore Merkez Bankası Başkanı Chang Yong Rhee tarafından imzalandı.

TAKASA OLANAK SAĞLANACAK

Bu yenilenen swap anlaşması, iki merkez bankası arasında güncel döviz kurları doğrultusunda maksimum 56 milyar Türk lirası veya 2,3 trilyon Kore wonu değerinde yerel para birimi takasına olanak sağlayacak. Açıklamada, anlaşmanın bugünden itibaren üç yıl süreyle geçerli olacağı ve tarafların karşılıklı uzlaşısı durumunda bu sürenin uzatılabileceği belirtildi.

Swap anlaşmasının amacı, iki ülke arasındaki ikili ticaretin ve mali iş birliğinin teşvik edilmesi. Özellikle para takası finansmanlı ticaret mutabakatı yoluyla bu hedefin gerçekleştirileceği vurgulandı. Taraflar, bu anlaşmanın merkez bankaları arasındaki iş birliğini daha da güçlendireceği öngörüsünde bulunuyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN