Tarım destekleri çiftçilere büyük müjde! Desteklere büyük artış: 2.550 TL'den 3.825 TL'ye yükseldi

Tarım destekleri çiftçilere büyük müjde! Desteklere büyük artış: 2.550 TL'den 3.825 TL'ye yükseldi

Tarım ve Orman Bakanlığı, 2025 yılına yönelik bitkisel üretim desteklerini önemli ölçüde artırdı. Örtü altı destekleri yüzde 50 oranında yükseltilerek 3.825 TL’ye çıkarken, açık alanda verilen destek de 1.305 TL’ye ulaştı. Ayrıca, tarımsal yayım ve danışmanlık desteği yüzde 104 oranında artış gösterdi. Detaylar haberimizde...

Tarım ve Orman Bakanlığı, 2025 yılı için bitkisel üretim destekleme modelinde kapsamlı değişiklikler yaptı. Yeni düzenlemeye göre, sertifikalı tohum ve fidan kullanımı, organik tarım uygulamaları ve biyolojik mücadele destekleri önemli oranda artırıldı. Özellikle örtü altı ve açık alan desteklerinde yapılan artışlar, çiftçilere büyük bir finansal rahatlama sağlayacak.

YENİ DESTEK MODELİ NELER SUNUYOR?

2025 yılı itibarıyla tarım destekleme modelinde köklü değişiklikler yapıldı. Bu yeni modelle birlikte, çiftçilere yönelik sağlanan destekler genişletilerek artırıldı. Sertifikalı tohum ve fidan kullanımı, organik tarım ve biyolojik mücadele gibi alanlarda destekler "Üretimi Geliştirme Desteği" adı altında devam edecek.

yeni-proje-4-002.jpg

ÖRTÜ ALTI VE AÇIK ALAN DESTEKLERİNDE BÜYÜK ARTIŞ

Örtü altı üreticileri için de büyük bir müjde var. 2025 yılından itibaren örtü altı destekleri, dekar başına yüzde 50 oranında artırılarak 2.550 TL’den 3.825 TL’ye çıkarılacak. Açık alanda verilen destek ise 870 TL’den 1.305 TL’ye yükselecek. Bu artışlar, tarımsal üretimde maliyetlerin azaltılmasına ve üretim verimliliğinin artırılmasına yardımcı olacak.

yeni-proje-3-002.jpg

LİSANSLI DEPO VE YAYIM DESTEKLERİNDE ARTIŞ

Lisanslı depolarda saklanan ürünler için kira desteği, Ticaret Bakanlığı tarafından belirlenen kira ücretinin yüzde 75’i oranında sağlanacak. Ayrıca, Çiftlik Muhasebe Veri Ağı (ÇMVA) sistemine katılım primi desteği de yüzde 50 artırılarak 1.500 TL’ye çıkarılacak. Tarımsal yayım ve danışmanlık desteği ise yüzde 104 oranında artırılarak 294.000 TL’ye yükselecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN