Et fiyatlarındaki düşüşü yansıtmayan kasaplara ceza

Et fiyatlarındaki düşüşü yansıtmayan kasaplara ceza

Karkas et fiyatlarındaki düşüşe rağmen kasaplarda et fiyatları aynı seviyelerde seyrediyor. Ticaret Bakanlığı, et fiyatlarındaki fahiş artışları önlemek için inceleme başlattı. Bakanlık yetkilileri, kasapların kâr marjlarını makul seviyelerde tutmaları ve tüketiciyi mağdur etmemeleri konusunda uyarıda bulundu. Haksız fiyat uygulaması yapan işletmelere 100 bin liradan 1 milyon liraya kadar ceza verilecek.

Karkas et fiyatlarındaki düşüşe rağmen sofralarımızdaki et fiyatları aynı seviyelerde seyrediyor. Bu durum üzerine harekete geçen Ticaret Bakanlığı, kasapların fiyatlarını kontrol altına almak için inceleme başlattı.

Bakanlık yetkilileri, vatandaşların et fiyatlarındaki bu farklılık nedeniyle mağdur olduğunu belirterek, kasapların fiyatlarını haklı gerekçelerle belirlemeleri gerektiğini vurguladı. Tüketiciler, et fiyatlarında anormal artışlarla karşılaştıklarında Bakanlığa şikayette bulunabilecekler.

İncelemelerde haksız fiyat uygulaması yapan işletmelere 100 bin liradan 1 milyon liraya kadar cezai işlem uygulanacağı kaydedildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN