Sektörde 56 yılını harcayan restoran zincirinden kara haber! Sinek avlama dönemi sonunu getirdi: Mahkemenin yolunu tuttu

Sektörde 56 yılını harcayan restoran zincirinden kara haber! Sinek avlama dönemi sonunu getirdi: Mahkemenin yolunu tuttu

İflas dalgası 56 yıldık restoran zincirini de etkiledi. Ekonomik zorluklarla mücadele etmeye çalışan ve sektörde 56 yılını harcayan restoran zincirinden kara haber geldi. Restoran zinciri mahkemeye başvurarak konkordato talep etmeyi planlıyor…

ABD merkezli restoran zinciri olan Red Lobster, 56 yıl gibi uzun bir zaman diliminde sektörde faaliyetlerini sürdürüyor. Fakat son zamanlarda yaşadığı mali ve idari sorunlardan dolayı artık iflas başvurusunda bulunmayı planlıyor.

Şirketin aldığı karar, uzun zamandır mücadele ettiği sorunların sonucu olarak değerlendiriliyor. Red Lobster, deniz ürünlerinde uzmanlaşmış, geniş menü seçeneği sunan ve çeşitli ülkelerde şubeleri olan köklü bir restoran olarak biliniyor.

red-lobster-iflas-1.jpg

NAKİT AKIŞI GİT GİDE YAVAŞLADI

Sözcü’nün haberin göre, şirket kaynakları, yemek zincirinin bazı uzun vadeli sözleşmelerden kurtulmak ve tekrardan müzakere etmek için olası bir iflas başvurusuna olumlu baktığını aktardı.

Red Lobster’ın nakit akışları, diğer sorunların dışında ağır kira sözleşmeleri ve işçilik maliyetlerinden dolayı git gide yavaşlamıştı. Tekrardan yapılandırma görüşmelerinin sürdüğü ve daha nihai karar verilmediği de belirtildi. Ancak olası iflas başvurusu şirketin faaliyetlerini sürdürmesini sağlamış olacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN